fbpx
Сьогодні
Фото 22:59 24 Чер 2023

Делегація ЗСУ взяла участь у зустрічі командувачів Вишеградської четвірки: домовилися про співпрацю

Фото: facebook Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Делегація Збройних сил України на чолі з командувачем Об'єднаних сил ЗС України генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим взяла участь у зустрічі командувачів оперативних командувань ЗС країн Вишеградської четвірки, а саме Словацької Республіки, Республіки Польща, Угорщини та Чеської Республіки.

Про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Об'єднаних сил ЗСУ, пише Рубрика.

Під час заходу сторони обговорили:

  • стан і перспективи розвитку безпекової ситуації в Україні,
  • встановлення й удосконалення партнерських відносин,
  • налагодження шляхів підтримки під час повномасштабного вторгнення рф.

"Ми високо цінуємо підтримку країн Вишеградської групи в складний для нашої держави час. Впевнений, що можливі напрями залучення консультативно-дорадчої та матеріально-технічної допомоги сприятимуть у боротьбі з російською агресією", – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Також під час заходу постало питання щодо посилення взаємовигідного військового співробітництва між Командуванням Об'єднаних сил ЗС України та Об'єднаними оперативними командуваннями збройних сил країн-партнерів.

Фото: facebook Командування Об'єднаних Сил ЗС України

"Обмін досвідом організації роботи оперативних командувань у повсякденній діяльності та в ході ведення операцій приносить багато користі, оскільки в такий спосіб можна знаходити нові рішення для розв'язання певних проблем та набиратися ідей для реалізації стратегічних планів", – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Своєю чергою, він поінформував колег про структуру, функції, діяльність та роль Командування Обʼєднаних сил ЗС України в загальній системі управління військами.

Командувачі оперативних командувань ЗС країн Вишеградської четвірки висловили беззаперечну підтримку Україні в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність.

Було зазначено, що забезпечення регіональної безпеки можливе у разі консолідації спільних зусиль і збройні сили Вишеградської групи готові надати необхідну допомогу Збройним силам України.

Фото: facebook Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Слід зауважити, що у рамках вищевказаного заходу відбулася також двостороння зустріч генерал-лейтенанта Сергія Наєва з начальником Генерального штабу ЗС Словацької Республіки генералом Даніелем Змеко, на якій було домовлено про продовження діалогу й активної взаємодії з усіх питань у сфері оборони, які становлять спільний інтерес.

Як повідомляла Рубрика, командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв зустрівся з гранатометником окремої механізованої бригади Григорієм Бабичем, який брав участь у боях за Соледар та Бахмут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: