fbpx
Сьогодні
11:37 24 Чер 2023

В ISW вважають, що заколот вагнерівців матиме значний вплив на війну в Україні

Фото: Телеграм / євген пригожин

Той факт, що пвк "вагнер" під керівництвом євгенія пригожина напав на російське військове керівництво рф у Ростові-на-Дону, скоріш за все, матиме значний вплив на війну в Україні, яку розпочала росія.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики звернули увагу на те, що в Ростові знаходиться:

  • штаб-квартира Генштабу рф,
  • 58-а загальновійськова армія,
  • командний центр Об'єднаної групи російських військ в Україні, які на цей час беруть активну участь в оборонних операціях проти українського контрнаступу на півдні України.

Тому, як вважають в ISW, "Ростов-на-Дону є критично важливим центром командування і управління російською армією, і будь-які загрози присутності МО РФ, ймовірно, матимуть наслідки для деяких критично важливих аспектів воєнних зусиль".

В українській розвідці прокоментували події в росії та заколот пригожина проти Шойгу. Юсов відзначив, що протистояння в країні є ознакою краху правлячого режиму в росії.

Окрім того, через бунт пригожина лідер рф звернувся до народу та заговорив про громадянську війну й заколот.

Що відбувається навколо пвк "вагнер"

Нагадаємо, ввечері 23 червня Пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Після 02:00 пригожин заявив, що його війська вже перетнули державні кордони і зараз рухаються по Ростовській області. Він додав, що на блокпостах його війська нібито "обіймали".

О 7 ранку пригожин заявив, що в Ростові деякі бійці Росгвардії та поліції нібито перейшли на його бік. З іншими відбуваються "сутички".

Після цього з'явилось відео, на якому видно, як "вагнерівці" заходять в будівлю штабу Південного військового округа. Також там показано Пригожина, який вимагає у військового чиновника видати Герасімова та Шойгу. Інакше "Вагнер" буде блокувати Ростов та нібито вирушить на Москву.

В іншому відео Пригожин заявив, що "Вагнер" захопив всі військові об'єкти міста, в тому числі, і аеродром.

У Москві, Воронежі та Ростові-на-Дону після опівночі підняли по тривозі фсб, росгвардію та поліцію, в містах введено план "Фортеця". Його суть полягає у максимальному захисті державних органів влади та правопорядку.

За словами радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, бунт засновника ПВК завершиться поразкою однієї зі сторін, оскільки домовитись вже не вийде.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: