fbpx
Сьогодні
09:47 03 Чер 2023

У розвідці Британії вважають, що з виведенням вагнерівців з-під Бахмута там зростає роль ВДВ

Фото: kanaldom.tv

У Бахмуті Донецької області й секторі після виходу звідти підрозділів групи Вагнера все більше зростає роль російських десантників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 3 червня.

Британські аналітики вважають, що у міру того як "вагнерівців" виводять з цього району ведення бойових дій, там з'являється все більше регулярних підрозділів російської армії, у тому числі десантників.

"Російські ВДВ починають відігравати все більш вагому роль у Бахмуті: зараз у сектор перекинули частини 76-ї та 106-ї дивізій та ще дві додаткові окремі бригади ВДВ",  повідомляють в огляді.

Як наголошують у британській розвідці, хоч ВДВ за час повномасштабної війни чимало і втратили від свого "елітного" статусу, схоже, що командування намагалося все-таки вберегти частину цього більш професійного резерву.

"Оскільки зараз їх довелося розгорнути для утримання лінії фронту у Бахмуті, ймовірно, російські сили загалом будуть мати менше можливостей реагувати на труднощі на оперативному рівні", підкреслюють британські розвідники.

У попередньому огляді повідомляли, що через дії партизанських груп в районі російського прикордонного містечка Шебекіно перед керівництвом рф постає дилема: перекидати додаткові сили до лінії фронту, чи посилювати захист власного кордону.

Як писала Рубрика, командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський відвідав передові позиції військових на Бахмутському напрямку та спланував з командирами подальші дії.

Довідка

Нагадаємо, що заступниця міністра оборони Ганна Маляр увечері 31 травня заявила, що під контролем Сил оборони залишаються околиці Бахмута в південно-західній частині. Українські захисники контролюють вхід до самого міста.

Вона розповіла, що наступальна активність ворога на Бахмутському напрямку зупинена, але окупанти збільшили кількість артилерійських обстрілів — вона співмірна з часами найважчих боїв за Бахмут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: