fbpx
Сьогодні
Анонс 18:55 23 Чер 2023

Клопотенко запрошує на гастрономічний pop-up на Житньому ринку

У чому проблема?

Житній ринок – це не лише найстаріший ринок Києва, а й, як зазначено у літописах, один із найстаріших ринків Київської Русі. Але зараз стан будівлі дуже плачевний, тому вона потребує реконструкції. З 1980 року у будівлі не проводили комплексний ремонт.

"Наша мета – повернути життя на Житній ринок. Зробити його активним центром гастрономічного та культурного життя столиці. Житній має стати майданчиком з комфортними місцями для українських виробників та фермерів, а також простором з якісною українською їжею", – наголошує Євген Клопотенко. 

Яке рішення?

8-9 липня Євген Клопотенко збере фермерів, крафтових виробників та шеф-кухарів на гастрономічному pop-up "Кий. ШЕФ. Хорив" на Житньому ринку.

На гостей події очікують:

  • Фермери та крафтові виробники з усієї України;
  • Точки з їжею та напоями — як на сучасних європейських ринках;
  • Імпровізована гастрономічна сцена, де шефи разом із зірковими гостями влаштують кулінарні батли;
  • Освітня зона від української асоціації спільнот міжнародного руху Slow Food.

Як це працює?

Гастрономічний pop-up від Євгена Клопотенка відбудеться за підтримки Київської міської ради та є благодійним – прибуток буде передано на відродження Житнього ринку (конкретний проєкт команда шеф-кухаря оголосить пізніше), а також "Благодійному фонду Сергія Притули" для придбання дрона DJI Mavic 3 Fly More Combo.

Нагадаємо, 28 травня команда шеф-кухаря Євгена Клопотенка ініціювала велике прибирання Житнього ринку й очистила територію навколо нього.

15 кваліфікованих клінерів і спецтехніки компанії Inwhite відмили опорні колони, здійснили глибоке чищення підлоги та видалили весь бруд з огородження антресолі. На другому етапі команди проєктів Євгена Клопотенка та ресторану "100 років тому перед" разом з представниками КП «Житній ринок» та олімпійським чемпіоном Олегом Верняєвим пофарбували стіни та сходи критого ринку, а також провели дрібні ремонтні роботи й вивезли сміття з території Житнього. В результаті великої толоки на ринку було очищено більше ніж 3 000 квадратних метрів будівлі.

  • Дата: 8-9 липня
  • Час: 12:00 – 20:00
  • Де: Житній ринок (вул. Верхній Вал, 16)
  • Квитки та детальна інформація: https://bit.ly/3NfdHsF

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: