fbpx
Сьогодні
21:21 22 Чер 2023

Росія у списку ганьби: ООН додала рф до переліку злочинців за вбивства дітей в Україні

Фото: Рубрика

Збройні сили росії внесли до глобального списку злісних порушників, що містяться в доповіді "Діти та збройний конфлікт" за вбивства і каліцтва дітей та атаки на школи та лікарні.

Про це передає Reuters, посилаючись на Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

Гутерріш заявив у доповіді, що він "особливо шокований" великою кількістю вбитих і покалічених дітей, а також нападами на школи та лікарні з боку російських збройних сил.

"ООН внесла Росію до списку ганьби за вбивства дітей в Україні", – написав він.

Своєю чергою, українські Збройні сили не входять до глобального списку порушників.

Також у своєму Телеграмі про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

За даними ООН, зазначив Єрмак, у 2022 році росія вбила 136 дітей, покалічила 518 дітей, здійснила 480 нападів на школи та лікарні, а також використовувала 91 дитину як живий щит.

"Хочу зазначити, що Росія викрадає українських дітей і продовжує вбивати у 2023 році. Путін є воєнним злочинцем, як і все його оточення разом з терористами, командирами та виконавцями злочинних наказів", – підкреслив Єрмак.

Довідка

Як писала Рубрика, станом на 20 червня, до росії та так званих республік вже депортували 19499 дітей, з них повернули додому всього 373 неповнолітні.

Нагадаємо, що "Діти війни" – це платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.

В Офісі Генпрокурора наголосили, що надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Нагадаємо, що 27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій визнала примусове переміщення українських дітей у росію геноцидом.

Окрім того, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешти путіна та Львової-Бєлової. Їх звинувачують у незаконній депортації дітей з України в рф у період з 24 лютого 2022 року.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: