fbpx
Сьогодні
10:24 22 Чер 2023

Британська розвідка зазначає, що російська влада намагається приховати власні злочини щодо дітей в Україні

English version here

Фото: Getty Images

Влада російської федерації намагається виправдати дії президента росії володимира путіна щодо депортації дітей з України, створивши комісію для розслідування "злочинів української влади" проти неповнолітніх з 2014 року.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії за 22 червня, опублікованому у Twitter, інформує Рубрика.

У відомстві повідомляють, що 20 червня Держдума рф проголосувала за створення парламентської комісії для розслідування "злочинів, скоєних українською владою проти неповнолітніх на Донбасі з 2014 року".

За даними розвідки, таким чином Дума реагує на засудження світовою спільнотою депортації росією дітей з окупованих територій України.

"Цілком ймовірно, що цей крок є як формою "юридичної війни", так і частиною російських інформаційних операцій, в яких законодавство використовується як зброя, щоб замилити картину щодо власних кричущих дій", – йдеться у повідомленні.

Повідомлення про права дітей, ймовірно, є важливою комунікаційною темою для кремля, оскільки депортації дітей лягли в основу ордера на арешт путіна, виданого Міжнародним кримінальним судом у березні 2023 року, додали у розвідці.

Нагадаємо, в березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента росії володимира путіна, вважаючи його винним у незаконній депортації тисяч дітей з України. Видача ордера означає, що путіна можуть заарештувати, якщо він поїде до будь-якої країни-члена Міжнародного кримінального суду.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що путін "заслуговує на те, щоб бути засудженим" і доставленим до Гааги.

Довідка

Як писала Рубрика, станом на 20 червня, до росії та так званих республік вже депортували 19499 дітей, з них повернули додому всього 373 неповнолітні.

Нагадаємо, що "Діти війни" – це платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.

В Офісі Генпрокурора наголосили, що надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Нагадаємо, що 27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій визнала примусове переміщення українських дітей у росію геноцидом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: