fbpx
Сьогодні
Фото 21:44 22 Чер 2023

Президент Зеленський разом з дружиною відвідав столичний "Книжковий Арсенал"

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

22 червня, президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою завітали на "Книжковий Арсенал".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук першої леді країни.

Олена Зеленська зазначила, що відвідала разом з Президентом "Книжковий Арсенал" з особливими відчуттями.

"Книжки як люди. Просто зараз вони в окопах, разом із захисниками, і в бомбосховищах, у валізах наших вимушених переселенців і в наплічниках волонтерів.
Книжки чекають своїх власників у покинутих помешканнях і гинуть – під обстрілами й у повенях, разом із бібліотеками та музеями… Бо і наші книжки, і наших людей нападник ненавидить та боїться однаково.
Ось чому назва найбільшої книжкової події країни – "Книжковий арсенал" – звучить сьогодні особливо влучно. Бо книжки дійсно стали нашим арсеналом, нашою культурною зброєю", наголосила перша леді.
Книжний арсенал, Зеленські

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Як зауважила кореспондентка "Суспільне Культура", Зеленський обрав для себе книжки "Теорії змов" Максима Яковлєва та "Telegraf. Креатив у війні".

Книжний арсенал, Зеленські

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Своєю чергою дружина президента придбала "Як засинати і прокидатися з задоволенням". Окрім цього, подружжя Зеленських взяло нову книгу Олександра Михеда "Позивний для Йова. Хроніка вторгнення", розповіла консультантка на фестивалі.

Книжний арсенал, Зеленські

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

"Дивилися, як наші видавництва, які рік тому втратили свої потужності, наклади, людей, тепер заповнюють полиці книжками. Кожен наш текст, роман, оповідання, вірш – опір знищенню.

Доказ, що ми, українці, є та будемо на своїй землі. Тому що рятуємо, захищаємо й цінуємо одне одного. Тому що небайдужі та людяні", підкреслила Зеленська у повідомленні.

Книжний арсенал, Зеленські

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Нагадаємо, 22 червня, у Києві відкрився ХІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" — одна з найбільших літературно-мистецьких подій країни, яка торік не відбулась через повномасштабну війну.

Цього року "Книжковий Арсенал" триватиме з 22 по 25 червня. На його гостей очікує понад 300 подій та ярмарок з найцікавішими літературними новинками.

Книжний арсенал, Зеленські

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Медіасервіс Megogo ексклюзивно транслює події з "Книжкового Арсеналу". Перегляд подій на Megogo безкоштовний і для незареєстрованих користувачів.

Книжний арсенал, Зеленські

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Усі охочі можуть приєднатись із будь-якого пристрою, що підтримує медіасервіс: Smart TV, комп'ютери, смартфони та інші девайси, підключені до інтернету. Після завершення прямої трансляції — перегляд буде доступним у записі.

Нагадаємо, що 22 червня, президент Володимир Зеленський врешті підписав закон 2309-ІХ про заборону російського книжкового імпорту, який парламент ухвалив ще рік тому. Він стверджував, що існує "низка застережень" щодо підписання цього закону.

Цього ж тижня, напередодні, Президент пояснював, чому раніше не підпав Закон. Мовляв, він не відповідає 24 Статті Конституції України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: