fbpx
Сьогодні
09:37 18 Чер 2023

До Чувашії планують вивезти російські загарбники майже 300 дітей з Бердянського району

English version here

Фото: verkoka/Depositphotos

На Запоріжжі з Бердянського району в російську Чувашію російські загарбники хочуть вивезти майже 300 дітей.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови окупованого Мелітополя Івана Федорова.

Як стверджує голова міста, українські діти – останнє, про кого думає ворог. Федоров вважає, що діти для них – це розмінна монета для шантажу.

Очільник міста розповів, що окупанти вивозять майже 300 дітей з Бердянського району до "сонячної" Чувашії.

Федоров також підкреслив, що у росзмі відзвітували про відправку 48 дітей, інших збираються вивезти у декілька змін.

"Спочатку захопили українські території і позбавили дітей як мінімум Азовського моря (насправді – щасливого дитинства). Тепер засилають малечу за 1600 км від дому вглиб Росії.

Далі будуть маніпулювати ситуацією на Бердянському напрямку і тримати дітей на РФії як заручників. Українські діти – останнє, про кого думає ворог. Для них це розмінна монета для шантажу", наголосив у повідомленні Федоров.

Як писала Рубрика, станом на 14 червня, до росії та так званих республік вже депортували 19499 дітей, з них повернули додому всього 373 неповнолітні.

Нагадаємо, що "Діти війни" – це платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.

В Офісі Генпрокурора наголосили, що надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Нагадаємо, що 27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій визнала примусове переміщення українських дітей у росію геноцидом.

Окрім того, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешти Путіна та Львової-Бєлової. Їх звинувачують у незаконній депортації дітей з України в рф у період з 24 лютого 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: