fbpx
Сьогодні
12:50 20 Чер 2023

У звільнених П’ятихатках ще тривають бої та досі проживають до 20 людей, – голова ОВА

Фото: Ілюстративне

У деокупованих від російських загарбників П'ятихатках Запорізької області залишається близько 20 людей, а також у самому селі тривають запеклі бої.

Про це пишет Рубрика, посилаючись на голову Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка в ефірі "Радіо Свобода".

"Разом із військовими робимо все можливе, щоб цих людей вивезти. З військовими надаємо гуманітарну допомогу туди, щоб могли якомога довше протриматись та зробити усі організаційні заходи, щоб їх звідти вивезти. Не тільки з П'ятихаток", зазначив очільник області.

Як повідомляє Малашко, у деокуповані села, зокрема Новодарівку, Левадне та Лобкове, представники влади поки що доїхати не можуть, оскільки саме там проходить лінія фронту.

Місцеві жителі, які раніше виїхали з населених пунктів, поки що також не можуть туди повернутися.

"Там проходить лінія оборони і контрнаступу в тому числі. Зараз якраз проходять як і військові дії, так і стабілізаційні заходи щодо визначення людей, які залишаються, місця їх перебування і їхній стан. Разом з військовими та службами надаємо гуманітарну допомогу, щоб людей підтримати", підкреслив голова ОВА

Довідка

У ході двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках підрозділами ОСУВ "Таврія" було звільнено 8 населених пунктів.

Нагадаємо, що протягом минулого тижня Сили оборони в результаті наступальних дій звільнили від російських загарбників сім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

У Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

В цілому підрозділи на таврійському напрямку просунулися в глибину противника до 7 км. Звільнена на півдні площа становить 113 кв. км, зазначила Маляр.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відео бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, що звільняла П'ятихатки Запорізької області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: