fbpx
Сьогодні
10:12 20 Чер 2023

Війська ЗСУ успішно просуваються на двох напрямках та закріплюються на зайнятих рубежах: карта бойових дій

English version here

Фото: З відкритих джерел

Воїни Збройних сил України мають успіх на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Наразі українські захисники закріплюються на зайнятих рубежах.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на зведення речника Генерального штабу Збройних Сил України Андрія Ковальова під час прямого включення з Military Media Center у телемарафоні.

"Протягом минулої доби на напрямках Новодарівка – Приютне, Макарівка – Рівнопіль та Новоданилівка – Роботине українські військові мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", – сказав він.

ЗСУ успішно просуваються на Мелітопольському та Бердянському напрямках

ЗСУ успішно просуваються на Мелітопольському та Бердянському напрямках

За словами Ковальова, окупанти зосереджують основні зусилля на веденні оборони та недопущенні просування українських військ, застосовує резерви, намагався відновити втрачене положення.

Довідка

Нагадаємо, на початку червня українські військові активізували наступальні дії відразу на декількох ділянках фронту. Зокрема, ЗСУ просувають на флангах Бахмутського напрямку.

Крім того, наші воїни почали звільняти населені пункти на Бердянському та Запорізькому напрямках. Довгий час лінія фронту на цих напрямках була незмінною.

У Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

У понеділок, 19 червня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ звільнили П'ятихатки на Запоріжжі.

При цьому британська розвідка зазначає, що окупаційні війська зараз зазнають найбільших втрат з часів піку битви за Бахмут у березні цього року.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр також повідомила, що ворог намагається зупинити наступальні дії військових Збройних сил України та не здається. Тому потрібно налаштуватися на жорсткий двобій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: