fbpx
Сьогодні
10:56 20 Чер 2023

Не вистачає засобів ППО: у Повітряних Силах прокоментували можливість закриття території країни від російських атак

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Через нестачу в Україні засобів протиповітряної оборони російським дронам Shahed сьогодні, 20 червня, вдалося долетіли до Львова та влучити в критичну інфраструктуру.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ в ефірі Радіо Свобода.

"Сьогодні ППО розміщене там, де це найбільш потрібно, захищаючи великі міста, інфраструктурні об'єкти, об'єкти атомної енергетики й лінію фронту.

Не вистачає банально засобів ППО. І це ще, м'яко кажучи, для того, щоб покрити таку державу, як Україна, ковпаком, як це зробила держава Ізраїль", наголосив Ігнат.4

Окрім того, зі слів полковника, на кшталт, мобільним вогневим групам складно вночі стрілецькою зброєю збити "Шахеди", які, до того ж летять по річищах річок.

Вони використовують різні маршрути, додав речник.

Як писала Рубрика, 20 червня близько 5 години ранку Львів атакували ворожі безпілотники Shahed. Три дрони влучили в об'єкт критичної інфраструктури.

Довідка

Нагадаємо, що у ніч на 20 червня російські загарбники знову завдали удару по військових та інфраструктурних об'єктах України іранськими баражуючими боєприпасами "Shahed-136/131". Захисникам неба вдалося "приземлити" 32 безпілотники з 35.

Окрім того, російські війська сьогодні вночі, 20 червня, здійснили масовану повітряну атаку на Запоріжжя і передмістя, пошкоджено комунікації і приватне майно, обійшлося без жертв. Попередньо вдарили балістикою – ракетами "Іскандер-М"/С-300.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: