fbpx
Сьогодні
Фото 10:35 20 Чер 2023

Рішення для перемоги: з Львівщини на фронт відправили понад 200 дронів

Фото: Львівська ОВА

Із Львівської області у межах ініціативи "Пташки Перемоги" для ЗСУ відправили партію квадрокоптерів, дронів-камікадзе, антидронових рушниць та навчальних безпілотних комплексів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, пише Рубрика.

У чому проблема?

"Ситуація із дронами наразі така: ми не закриваємо і 10% потреб фронту. Ми перебуваємо в ситуації, коли потребу закриваємо людьми. Тобто там, де ми не застосовуємо техніку, ми застосовуємо людей. Якщо немає можливості підняти дрон і побачити, звідки наступає ворог, тоді в розвідку йдуть люди. Якщо у ворога є можливість побачити, де перебуваємо ми, і визначити наші позиції, ворог накриває нас вогнем. Він нас бачить — ми його ні", – керівниця ГО "Центру підтримки аеророзвідки" Марія Берлінська під час конференції hromadske "Муруємо вже!".

Берлінська додала, що попри всі публічні оголошення про "Армію дронів", закупівлі Міноборони, допомогу міжнародну та від волонтерів, це все одно не покриває 10% потреб фронту.

"Чому так? Дрон на війні — це розхідний матеріал, як і снаряди. Це річ, яка може бути одноразовою. Однак навіть один виліт того вартує, бо може врятувати життя солдатам. Що з цим робити? Зараз ми виправляємо ті помилки, які закладали багато років тому, ціною життя людей", — заявила вона.

Яке рішення?

"Львівщина вчергове об'єднується заради спільної ідеї – представники свідомого бізнесу, підприємці, виробники дронів спільними силами передають на фронт 202 безпілотники. До ініціативи "Пташки Перемоги» долучились як українські меценати, так і міжнародні благодійники з Чехії. Кожен розуміє, наскільки важливо, щоб військові мали можливість боронити Україну зі сучасною технікою. Дрони можуть вберегти не одне життя. Разом з безпілотниками до захисників і захисниць поїдуть маленькі паперові "пташки Перемоги", які виготовили діти", – розповів очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

Як це працює?

Окрім двох сотень квадрокоптерів DJI Mavic 3 та дронів-камікадзе FPV, які можуть переносити понад 1 кілограм вибухівки і знищувати важку техніку противника, захисники і захисниці отримають 2 антидронові рушниці.

Фото: Львівська ОВА

Таку партію допомоги скерували різним львівським бригадам:

  • 80-тій ОДШБ,
  • 24-тій ОМБ ім. Короля Данила,
  • 125-тій та 103-тій бригадам Сил ТрО,
  • також бригадам західного оперативного командування.

Водночас представники 7 прикордонного загону відтепер матимуть змогу користуватися двома навчальними комплексами, які складаються із безпілотників, антен, пультів, спецокулярів. Пристрої працюватимуть на навчальних базах та допомагатимуть бійцям вдосконалювати свої навички.

Фото: Львівська ОВА

Як повідомляють в ОВА, від початку квітня волонтери ініціативи "Пташки Перемоги" передали українським воїнам вже 264 "пташки".

Загальна мета – збір 1000 безпілотників для ЗСУ.

Фото: Львівська ОВА

Як повідомляла Рубрика, Міністерство цифрової трансформації спільно з державними органами працює над можливістю надати українським компаніям отримувати ліцензії на виробництво боєприпасів для БПЛА, оскільки ринок дронів в Україні зростає в геометричній прогресії.

Нагадаємо, як повідомлялось, за понад 11 місяців існування проєкту "Армія дронів" за кошти United24 придбали 3 864 комплекси БПЛА. Сума укладених контрактів становить понад 4,3 млрд гривень.

Також Центри підготовки операторів БПЛА навчили 10 тисяч військових керувати "крилами" за 10 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: