fbpx
Сьогодні
17:23 19 Чер 2023

В Україні хочуть видавати ліценції на виробництво боєприпасів для БпЛА: для чого це рішення

English version here

Міністерство цифрової трансформації спільно з державними органами мають намір надати українським компаніям отримувати ліценції на виробництво боєприпасів для безпілотників.

Про це Укрінформу повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У чому проблема?

"Ми намагаємось максимально сфокусуватись на виробництві безпілотників та спростити бюрократичні процедури для виробників. Ми запустили в роботу постанову, яка дозволить компаніям отримати ліцензії на виробництво боєприпасів для БПЛА. Ринок починає розширюватись, кількість безпілотників зростає, тому необхідно збільшувати і кількість боєприпасів, які вони зможуть використовувати", – зазначив урядовець.

Яке рішення?

Федоров уточнив, що наразі команда Мінцифри співпрацює в цьому напрямку з представниками Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Як воно працює?

"Ринок з виробництва дронів зростає в геометричній прогресії. Зараз вже є десятки компаній, які готові до контрактування. Потрібно і надалі сприяти максимальному його розвитку. Очікуємо, що відповідну постанову уряд підтримає вже протягом найближчих тижнів", – додав Федоров.

Нагадаємо, як повідомлялось, за понад 11 місяців існування проєкту "Армія дронів" за кошти United24 придбали 3 864 комплекси БПЛА. Сума укладених контрактів становить понад 4,3 млрд гривень.

Також Центри підготовки операторів БПЛА навчили 10 тисяч військових керувати "крилами" за 10 місяців.

Довідка

""Армія дронів" — це був лот, на який збирали кошти з усього світу. І, по суті, це переросло у велику державну програму зі збільшення фінансування для українських та іноземних виробників БПЛА", — каже міністр.

Нині ж, за словами глави Мінцифри, відбувається процес масштабування виробництва БПЛА в Україні. Крім платформи UNITED24, у грудні 2022 року була створена Спеціальна координаційна рада щодо масового виробництва дронів. Її представники радилися з виробниками щодо можливостей розширення їхньої діяльності. "Ми зібрали 80 виробників і запитали, які в них є спроможності і "блокери" для розвитку", – розповів Федоров. Також, за його словами, запитували у військових, яких безпілотників вони потребують і в якій кількості.

Уряд і парламент збільшили фінансування цієї програми, також змінювали нормативно-правову базу, щоб позбутись бюрократії, що заважає виробникам. Вдалося прибрати перешкоди щодо завезення в країну комплектуючих для безпілотників, зазначив міністр.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: