fbpx
Сьогодні
08:37 20 Чер 2023

Нічна атака столиці дронами: сили протиповітряної оборони знищили близько 20 безпілотників

Фото: Reuters

Уночі, 20 червня, російські війська запустили по столиці вчергове безпілотники, українська протиповітряна оборона знищила близько 20 баражуючих боєприпасів навколо Києва.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Київської міської військовій адміністрації.

Як повідомили у КМВА, відбулася чергова масована повітряна атака на столицю.

"Цього разу ворог застосував БпЛА, за попередньою інформацією – баражуючі боєприпаси "Shahed". Це лише друга атака іранськими дронами по Києву з початку місяця і перша за останні 18 днів", підкреслили в адміністрації.

У КМВА уточнили, що ворог працював за звичною для масованих нападів БпЛА тактикою.

"Дрони заходили на столицю хвилями, курсами із різних напрямків. Повітряна тривога тривала понад три години", наголосив начальник військової адміністрації.

З його слів, силами та засобами нашої ППО в повітряному просторі навколо Києва були виявлені та знищені приблизно два десятки ворожих цілей.

Чиновник уточнив, що інформації щодо потерпілих чи руйнування на разі не надходило. Дані оперативного зведення оновлюються й уточнюються.

"Слідкуйте за новими повідомленнями. Нагадую важливі речі – не знімайте роботу ППО. Цим ви вбережете і наших воїнів протиповітряної оборони, і, відповідно – своє життя", нагадав керівник КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо що за даними Генштабу, у ніч на 20 червня Сили протиповітряної оборони "приземлили" попередньо 28 із 30 ворожих безпілотників типу "Шахед", які атакували з неба українські регіони.

Як писала Рубрика, ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, там тривають важкі бої. Протягом минулої доби на фронті відбулось 45 бойових зіткнень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: