fbpx
Сьогодні
11:17 20 Чер 2023

Буданов висміяв фейки росії про начебто його загибель чи поранення

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов висміяв фейки пропаганди російської федерації про начебто його "загибель/поранення/кому".

Як пише Рубрика, про це ГУР повідомляє у Фейсбуці.

"Зараз в Україні створюється спеціальний загін безсмертних командувачів – Валерій Залужний, я, Степан Бандера, Симон Петлюра, Іван Мазепа. Загін безсмертних буде серед ночі приходити у сни до російських обивателів, які прагнули захопити Україну, і їх кошмарити", – із сарказмом сказав Буданов.

Керівник ГУР уточнив, що український "спецзагін безсмертних" гарантує створення нервової, істеричної робочої обстановки для росіян та їхніх пропагандистів.

Довідка

Нагадаємо, державне інформаційне агентство РІА Новини повідомило, що Буданов був важко поранений під час російського ракетного обстрілу Києва 29 травня та доставлений до Берліна.

Німецьке видання Stern розвіяло російський фейк, представлений як повідомлення поважного ЗМІ.

"Російські пропагандисти з посиланням на Stern стверджують, що глава української спецслужби перебуває в комі в лікарні Берліна. Але повідомлення вигадане", – йдеться у статті.

В ній зазначається, що 1,3 мільйона читачів Telegram-каналу володимира соловйова, найгучнішого пропагандиста путіна, можливо, були щасливі суботнього ранку, прочитавши такий допис: "Буданов у комі – за версією німецького журналу Stern".

соловйов стверджує, що репортери Stern, мовляв, анонімно поспілкувалися з лікарями клініки, куди госпіталізували Буданова, та ті сказали, що голова української спецслужби отримав черепно-мозкову травму, прогнози щодо стану його здоров'я тривожні.

"Жодного такого повідомлення Stern не публікував", – заявляє журнал.

Повідомлення з посиланням на німецьке видання також можна було знайти в суботу в інших популярних російських Telegram-каналах і навіть деяких іноземних – трьома мовами, навіть німецькою, як то в італійському фейковому інформаційному агентстві "Nova News", яке, очевидно, використовується Росією для поширення власної пропаганди.

Остання стаття про главу розвідки Буданова, яку друкував журнал, датована 28 лютого цього року.

"Тож історія є не більш ніж відвертим фейком, черговою містифікацією, яку поширюють російські пропагандисти… Це ще один доказ того, якими примітивними методами Росія у поєднанні з інформаційними агентствами, потужними пропагандистами в соціальній мережі Telegram і вигаданими "звітами західних ЗМІ" поширюють неправдиві повідомлення. Схема відпрацьована і повторюється день у день від початку війни", – заявляє видання.

Очевидно, розрахунок був на те, що читач навряд чи стане перевірити першоджерело. Ясно, що і про спростування росіяни не дізнаються.

Зауважимо, що росіяни запускали фейк і про зникнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а потім писали про нібито його поранення. Згодом сам Залужний розвінчав фейк про своє "тяжке поранення".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: