fbpx
Сьогодні
16:16 05 Лют 2023

Російський фейк: у соцмережах поширюють ролик, в якому Зеленський нібито закликав завдати "превентивного ядерного удару" по рф

Фото: Telegram / SPRAVDI

Ролик, у якому президент України Володимир Зеленський нібито закликає Північноатлантичний Альянс завдати превентивного удару по росії, щоб утримати її від використання ядерної зброї, масово поширюють у французькому сегменті Facebook, Twitter, Telegram та YouTube.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Зазначають, що такі повідомлення супроводжуються текстом.

"Зеленський просить у НАТО про "превентивний удар" (розуміємо, що це ядерний) по росії. Як довго французькі ЗМІ та політики підтримуватимуть цього пацієнта?", пишуть під роликом.

Проте у таких публікаціях не вказали, що мова йде про епізод з онлайн-виступу Зеленського в австралійському інституті Лові. Він відбувся ще 6 жовтня 2022 року.

Як зазначили журналісти фактчекінгового проєкту StopFake, у цьому зверненні президент України не закликав нікого до ядерного удару по росії.

Тоді ж прессекретар Зеленського Сергій Никифоров пояснив, що президент говорив про період до 24 лютого. Саме тоді потрібно було вжити превентивних заходів, щоб не дозволити росії розв'язати війну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: