fbpx
Сьогодні
18:40 19 Чер 2023

Німеччина на літо пропонує дешеві залізничні квитки: у чому рішення

Фото: Sangga Selia

Німеччина пропонує літні квитки на потяги за 10 євро, щоб заохотити подорожувати залізницею.

Про це пише Еuronews, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Транспорт забруднює повітря. Автомобілі на двигунах внутрішнього згорання приносять комфорт небагатьом, та завдають шкоди всім навколо: здебільшого оксидами сірки, азоту та карбону, сажею та дрібнодисперсними частками, що викидаються у повітря.

Крім забруднення повітря, транспорт є джерелом  викидів парникових газів, що спричиняють зміну клімату. 

 Яке рішення?

Щоб заохотити подорожувати залізницею, підтримати містян під час кризи вартості життя та скоротити викиди, Німеччина на літо пропонує дешеві залізничні квитки за 10 євро.

Як це працює?

Deutsche Bahn, національна залізнична служба Німеччини, оголосила про запуск квитків за ціною 9,90 євро на деякі поїздки ICE (Inter City Express) на короткі відстані.

Нова пропозиція діятиме у період з 11 червня по 31 липня 2023 року.

Доступні маршрути включають подорожі між:

  • Кельном і Дюссельдорфом;
  • Гамбургом і Бременом;
  • Дрезденом і Лейпцигом;
  • Аугсбургом і Мюнхеном.

Дешеві квитки продаватимуть лише для поїздок у вагонах другого класу. Загалом Deutsche Bahn випустить один мільйон таких квитків для продажу.

Якщо у пасажира є BahnCard 25 або 50, то він може отримати додаткові знижки. Таким чином коротка поїздка може коштувати близько 7,4 євро.

Довідка

У Німеччині з першого травня почав діяти "німецький квиток" (Deutschlandticket) – універсальний місячний проїзний для громадського транспорту на всій території країни, який коштує 49 євро. Універсальний проїзний поширюється лише на локальний і регіональний транспорт – міські автобуси, трамваї, метро, приміські поїзди тощо. Швидкісні поїзди та автобуси далекого прямування оплачуються окремо.

Пільговий проїзний прийшов на зміну так званому "квитку за 9 євро", з яким жителі Німеччини та туристи влітку могли користуватися громадським транспортом за пільговим тарифом. Програма дешевих проїзних коштувала німецькому уряду понад 2,5 мільярда євро.

Нагадаємо, поліція Києва під час повітряної тривоги повинна зупиняти громадський транспорт, зокрема приватних перевізників.

Також Рубрика повідомляла, що наразі собівартість проїзду у громадському транспорті Києва становить понад 20 гривень. За словами  Віталія Кличка до закінчення війни громадський транспорт залишиться у столиці дотаційним. В зв'язку з цим, підвищення ціни на проїзд не передбачається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: