fbpx
Сьогодні
15:57 18 Чер 2023

У Мінреінтеграції нагадали, що евакуація із зон підтоплення через підрив Каховської дамби є безкоштовною

Евакуація із населених пунктів, які накрила висока вода внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції російськими загарбниками, є безкоштовною.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міністерстві реінтеграції.

Як нагадали у відомстві, евакуація з прифронтових територій та зон техногенної катастрофи здійснюється безкоштовно.

"Держава має достатньо ресурсів та можливостей, щоб безкоштовно евакуювати людей та забезпечити первинну соціальну підтримку: тимчасове житло, гуманітарну допомогу та грошові виплати, які складають 2 тис. грн на дорослих та 3 тис. грн на дітей та осіб із інвалідністю", повідомили у міністерстві.

У відомстві нагадали, з питань евакуації можна звернутися на гарячу лінію кризового реагування Мінреінтеграції за телефоном: 15-48.

евакуація

Фото: armyinform

Нагадаємо, у Херсоні побили відомого волонтера, який безкоштовно перевозив людей із небезпечних територій області.

"Вчора побили відомого волонтера, який безкоштовно перевозив з небезпечних територій Херсонщини людей. Били підло, удвох, поки він не впав, і ще продовжували бити ногами.

Нападники вже встановлені. Вони заробляють на пасажирських перевезеннях, користуючись горем, що спіткало наших людей під час російської агресії. Поліція розбирається з нападниками, зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 статті 296 хуліганство", повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Очільник області також наголосив, що евакуація з Херсонщини є безкоштовною. Він закликав мешканців не платити тим, хто наживається на людській біді.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції.

Унаслідок чого під високю водою опинилися сотні будинків як на підконтрольній Херсонщині, так і на окупованій. Сотні людей опинилися у полоні водопілля.

Рятувальники та волонтери евакуйовують мешканці у безпечні місця.

Станом на 17 червня, на Херсонщині залишаються підтопленими 28 населених пунктів, з них 17 на тимчасово окупованій військами рф території.

Як писала Рубрика, спецпризначенці ЦСО "А" Служби безпеки України показали відео, як вони евакуювали херсонців з окупованих та затоплених територій, при цьому обстрілявши росіян, які цілили по колоні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: