fbpx
Сьогодні
21:19 13 Чер 2023

Ворог обстрілює евакуаційні пункти у затопленій Голій Пристані, — Генштаб

Фото: Getty Images

На тимчасово захопленій території Херсонської області російська армія обстрілює евакуаційні пункти в постраждалому через підрив Каховської ГЕС місті Гола Пристань, перекладаючи відповідальність за це на Збройні сили України.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у Фейсбуці.

"У затопленій Голій Пристані окупанти зберігають свою присутність, здійснюють обстріли евакуаційних пунктів та звинувачують у цьому підрозділи ЗС України", — зазначили в Генштабі.

За даними штабу, загарбницька псевдовлада зі свого боку примушує місцеве населення говорити на відеокамеру слова вдячності підрозділам російського "Министерства по чрезвычайным ситуациям" за начебто порятунок й евакуацію, тоді як насправді люди вимушені були самотужки рятувати один одного.

Встановлено, що, повертаючись у місто після стабілізації ситуації та відходу води, громадяни стають свідками мародерства і пограбувань власних осель.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: