fbpx
Сьогодні
14:38 18 Чер 2023

Нехай кожен тато повернеться додому: Президент привітав українців з нагоди Дня батька

Фото: Instagram Зеленський

18 червня, з нагоди Дня батька Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців з привітанням.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відео Глави держави у Телеграмі.

"Тато… Це слово щодня звучить мільйони разів, і щоразу в ньому чується захист, сила й безмежна любов. У День батька хочеться побажати, щоб якнайбільше українських чоловіків чули це звертання: "Тато!" Щоб наші татусі жили довго й були здорові. І щоб кожен тато, який на передовій, повернувся додому", наголосив Зеленський.

Також Президент подякував усім українським захисникам:

"Дякую кожному українському батькові, кожній українській родині за наших міцних і сміливих воїнів, які захистили незалежність і виборюють життя для України".

В Україні День батька відзначається з 2019 року у третю неділю червня за указом п'ятого президента Петра Порошенка у третю неділю червня.

день батька

"Реалізація акта сприятиме забезпеченню сприятливих умов для всебічного розвитку сім'ї як основи суспільства і підвищенню статусу чоловіка як батька в процесі виховання дітей", – сказано в указі.

Довідка

У світі День батька святкують з 1910 року. Вперше його відзначили 19 червня того року. Таким чином місис Додд з міста Спонканн в США хотіла висловити подяку своєму багатодітному батьку.

Йому довелося самостійно виховувати шістьох дітей, оскільки його дружина померла, народивши шостого хлопчика.

Національним святом День батька став у 1966 році завдяки президенту Ліндону Джонсону. Поступово до традиції шанувати батьків у третю неділю червня приєдналися й інші країни.

Дмитро Сергеєв, захисник, дитина

Разом з тим, не у всьому світі свято відзначають саме в червні. Так, в Італії, Португалії та Іспанії цей день – 19 березня, а в Південній Кореї є аналог – День батьків, який відзначають 8 травня. У Фінляндії, Швеції та Естонії батьків шанують у другу неділю листопада, а в Болгарії – 26 грудня.

День Батька

Існують і різні традиції святкування цього дня. Наприклад, у США заведено носити біля серця троянди різного кольору. Червоні символізують ще живого батька, а білі прикріплюють до одягу ті, чий тато помер. В Японії батькам заведено дарувати квіти, а в Канаді – подарунки. У деяких країнах батьки-одинаки до свята отримують додаткову допомогу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: