fbpx
Сьогодні
14:55 16 Чер 2023

На підконтрольній Україні території Луганщини залишаються 130 людей

Фото: Луганська ОВА / Telegram

Жителі сіл у прифронтовій смузі у Луганській області попри щоденні обстріли не хочуть покидати свої домівки, тут досі залишаються 130 людей, переважно пенсіонерів.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, передає Укрінформ.

"У нас на підконтрольній території Луганщини залишається 130 мирних мешканців – це ті люди, які перебувають у смузі зіткнення, а також поблизу неї. Усього тут 14 населених пунктів, у яких поки що знаходяться люди. Минулого тижня ми з ними спілкувались. Виїжджати вони поки що не планують, це якраз пенсіонери, які тримаються за свою землю, за свою батьківщину", – сказав Лисогор.

Начальник ОВА зазначив, що збільшилась кількість наземних атак ворога, який проводить ракетні, авіаційні, артилерійські обстріли.

"Уже третій день він гатить по наших деокупованих селах та селищах, де ще залишаються місцеві мешканці, які не хочуть евакуюватись. Але з урахуванням посилення атак ситуація може в будь-який момент змінитись", – сказав Лисогор.

Він запевнив, що обласна адміністрація надає людям усю необхідну допомогу. Зокрема, вирішилось питання про забезпечення пенсіями.

"Є домовленість з Укрпоштою завезти першу частину пенсій, яку дехто з січня не отримував, дехто з лютого. Також ми повністю завозимо воду і харчі. Це робиться спільно зі Збройними силами, з Національною поліцією", – зазначив очільник Луганщини.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: