fbpx
Сьогодні
08:20 15 Чер 2023

Нічна атака рф: Сили повітряної оборони знищили над Україною 20 "Шахедів" і крилату ракету

English version here

Сьогодні вночі, 15 червня, Сили протиповітряної оборони України під час повітряної атаки ворога в період з 00.20 по 04.30 год знищили 20 із 20 "Шахедів", 1 із 4 крилатих ракет та розвідувальний безпілотник "Орлан-10".

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram, пише Рубрика.

У Києві та низці областей України вночі 15 червня оголошували повітряну тривогу.

"Уночі в період з 00.20 по 04.30 год 15 червня 2023 року російські окупанти завдали удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555, а також ударними дронами "Shahed-136/131", – йдеться у повідомленні.

Чотирма літаками стратегічної авіації Ту-95мс здійснено чотири пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 з Каспійського моря.

Одну із ракет вдалось знищити, решта – влучили в промислові об'єкти в Дніпропетровській області. Про наслідки удару повідомлять місцеві військові адміністрації.

Іранські "Шахеди" противник запускав з північного та південного напрямків.

Усі 20 ударних дронів знищено силами та засобами Повітряних сил у зонах відповідальності повітряних командувань "Південь" та "Схід"".

Крім того, повідомили у ПС, вночі українські захисники знищили ворожий БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10", який здійснював повітряну розвідку на східному напрямку.

Про вибухи у Кривому Розі повідомив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

Також російській безпілотники атакували південь України, над Одеською областю сили ППО збили 13 "Шахедів".

Про це вранці розповів голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук, додавши, що інформація уточнюється.

Мер Харкова Ігор Терехов пояснив, що вибухи, які харків'яни чули в ночі, були відпрацюванням нашої ППО по ворожих цілях.

""Шахеди", що летіли на місто, були збиті на підльоті до Харкова. Дякую нашим військовим!" – зазначив він.

Також відомо, що в небі Дніпропетровщини військові з повітряного командування "Схід" знищили всі п'ять дронів типу Shahed й крилату ракету, уламками якої пошкодили авто. Тоді як ракетні удари припали по підприємствах у Кривому Розі – там спалахнули пожежі, є постраждалий.

Нагадаємо, у ніч на 14 червня російська армія атакувала військові та інфраструктурні об'єкти України крилатими ракетами повітряного та морського базування, а також ударними дронами-камікадзе. Сили повітряної оборони знищили над Україною три крилаті ракети "Калібр" та дев'ять дронів "Shahed".

Вчора ворог також завдав удару 4 крилатими ракетами "Калібр" по Одесі, внаслідок падіння уламків повітряних цілей троє людей загинули, ще понад 10 – отримали поранення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: