fbpx
Сьогодні
10:10 15 Чер 2023

Президенти України та Польщі обговорили підготовку до саміту НАТО

Фото: Твіттер Дуди

У середу, 15 червня, президент Володимир Зеленський провів розмову з главою Польщі Анджеєм Дудою, під час якої обговорили підготовку до саміту НАТО.

Як пише Рубрика, про це Зеленський повідомив у Twitter.

"Обговорили ситуацію на полі бою та потреби українських захисників. Подякував Польщі за виконання досягнутих домовленостей у сфері оборонної допомоги. Узгодили подальші кроки в контексті підготовки до саміту НАТО. Продовжуємо спільно працювати над тим, щоб членство України в Альянсі стало реальністю".

Довідка

30 вересня 2022 року президент України Володимир Зеленський, голова Верховної ради Руслан Стефанчук та прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку на вступ України в НАТО за пришвидшеною процедурою. Відповідна процедура передбачає вступ до НАТО без ПДЧ. У цьому питанні Україна орієнтується на досвід Фінляндії і Швеції. Поки українська сторона чекатиме на затвердження від всіх членів Альянсу, вона пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки для України згідно з Київським безпековим договором.

Генсек НАТО Столтенберг того ж дня заявив, що вступ України в НАТО залежить від згоди усіх 30-ти союзників.

Президенти 9 країн Центральної та Східної Європи офіційно підтримали членство України в НАТО. Серед них — лідери Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Північної Македонії, Чорногорії, Польщі, Румунії та Словаччини. Також про підтримку вступу України до Альянсу заявила Канада. У Білому домі вважають, що вступ України в НАТО"не на часі".

Прессекретар президента росії володимира путіна дмитро пєсков прокоментував подану Україною заявку на вступ до НАТО, заявивши, що євроатлантичний курс української влади став причиною російської агресії проти України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: