fbpx
Сьогодні
23:07 15 Чер 2023

Час для інтеграційної визначеності настав: Президент щодо резолюції Європарламенту

Фото: ОПУ

Європарламент підтримує прийняття України в Євросоюз та напрацювання запрошення її до НАТО в рамках найближчого саміту Альянсу, що відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Про це наголосив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 15 червня.

"Маємо вагомі кроки, які посилюють наші позиції, одразу на кількох напрямках.

Європарламент ухвалив потужну резолюцію на підтримку європейських та євроатлантичних прагнень нашого народу. Є конкретний заклик до лідерів Євросоюзу визначити чіткий шлях до набуття нашою державою членства в ЄС.

А в питанні про Альянс Європарламент фіксує саме той сенс нашого українського внеску в євроатлантичну безпеку, який передбачає, що шлях України в НАТО та запрошення до вступу мають бути напрацьовані вже в контексті підготовки до саміту Альянсу у Вільнюсі.

Час для інтеграційної та безпекової визначеності, очевидно, настав.

Я дякую за фактичну констатацію цього усім членам Європарламенту і пані президентці Європарламенту Роберті Мецолі, а також голові Верховної Ради України Руслану Стефанчуку за постійну й результативну роботу з парламентами країн наших партнерів", підкреслив Глава держави.

Також другим вагомим міжнародним кроком цього дня президент назвав зареєстрований у Сполучених Штатах Америки законопроект про конфіскацію та передачу нашій державі як репарацій активів росії – держави-терориста.

Окрім того, Зеленський подякував всім воїнам, кожному підрозділу, кожній бойовій бригаді за сьогоднішній день – за сьогоднішні бої.

Особливо відзначив український лідер шість підрозділів.

  • ОСУВ "Хортиця" – десантників нашої потужної 80-ї окремої бригади ДШВ.
  • ОСУВ "Таврія" – воїнів нашої 23-ї окремої механізованої бригади, морпіхів 35-ї, 37-ї окремих бригад, воїнів 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та 128-ї окремої бригади сил ТРО…

"Дякую всім вам, хлопці, за вашу результативність! За силу, відвагу й за те, що повертаєте Україні українську землю і посилюєте нашу українську волю.

Слава кожному і кожній, хто зараз у бою, на бойових постах і бойових завданнях! Слава всім, хто тренує наших воїнів, хто лікує та реабілітує захисників і захисниць після поранень!", зазначив Президент.

Також Зеленський підкреслив, що черговий "Рамштайн" сьогодні пройшов доволі результативно.

Нагадаємо, що 15 червня Європарламент схвалив резолюцію на підтримку України, у якій, серед іншого, закликає країни-члени НАТО почати процес прийняття України до Альянсу після завершення війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: