fbpx
Сьогодні
Відео 16:23 14 Чер 2023

Врятований від високої води мейн-кун у Херсоні став зіркою соцмереж: як склалась його подальша доля

Фото: Скріншот з відео

У Херсоні врятували від високої води, що затопила місто через підрив Каховської дамби, кота великої породи – мейн-куна. Зараз тварина у Києві зі своїми власниками.

Відео порятунку мейн-куна Макса із затопленого Херсона швидко облетіло соцмережі та стало вірусним, пише ТСН.

Як повідомляють, пухнастику 7 років та важить він близько 10 кілограмів.

"Він зараз дуже лякається гучних звуків, нових людей, йому потрібен час, щоб адаптуватися. Тому що він пережив навіть те, що люди не завжди можуть пережити", – каже власниця Макса Вікторія.

Вона повідомила, що кіт з'явився в родині дівчини, коли йому було три місяці.

"За паспортом його звати Штірліц. Коли ми думали, яке йому ім'я підібрати для звичайного життя, ми вирішили, що справжнє ім'я Штірліца йому підійде. А саме Макс отто фон Штірліц. Тому він зараз у нас Максик", додала дівчина.

Вікторія розповідає, що разом із братом Дмитром та його дівчиною виїхали з Херсона незадовго після окупації міста. Там залишились бабуся з дідусем, які навідріз відмовилися покидати домівку, разом із ними залишився і Макс.

Коли окупанти підірвали Каховську ГЕС і вода піднялася надто високо – літню пару вивезли рятувальники до місцевої лікарні. Знайти і забрати тоді кота не було можливості, бо рятувальники працювали під обстрілами і дуже поспішали.

"Максим злякався, втік, забився десь у темний куток, а час іде на хвилини. Треба їхати, тож йому насипали їжі, води", розповідає Дмитро.

Молоді люди дуже хвилювалися, що Макс потрапить у руки до незнайомців, і повернути пухнастого буде важко. Потім з'ясували, що у Херсоні волонтерить однокласник Дмитра.

Андрій не вагаючись, погодився допомогти і неабияк здивувався, коли побачив в квартирі кота-велетня. Наляканого Макса евакуйовували човном під обстрілами.

"400 метрів десь від нас упав снаряд, десь у воду", – пригадує Андрій.

А вже наступного ранку кота привезли до Києва, він своїх господарів впізнав майже одразу, хоча не бачив з минулого року. Тепер у Макса попереду спа-процедури у грумінг-салоні, а ще реабілітація після пережитого стресу.

Що відомо про довкілля, яке постраждало від підриву Каховської гідроелектростанції

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Через підрив росіянами дамби 160 тисяч птахів та понад 20 тисяч диких тварин опинилися під загрозою загибелі.

Ми також повідомляли, що у Новій Каховці затопило зоопарк "Казкова Діброва", втім деяких тварин вдалося врятувати.

Окрім того, нещодавня катастрофа може призвести до знищення популяції ємуранчика Фальц-Фейна.

За оцінками міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського, аграрії не зможуть повноцінно використовувати 1-1,5 млн га сільськогосподарських земель внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Як інформувала Рубрика, у місті Аугсбург Федеративної республіки Німеччина зоозахисники та активісти влаштували акцію "росія нас потопила".

Нагадаємо, що працівники Національного природного парку "Тузлівські лимани" за добу врятували 55 тритонів, які занесені до Червоної книги України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: