fbpx
Сьогодні
14:29 13 Чер 2023

Міноборони поставило на забезпечення українським захисникам нові моделі бронежилетів і шоломів

Фото: Міністерство оборони України

Міністерство оборони поставило на забезпечення для українських військових нові моделі бронежилетів і шоломів, зокрема чотири моделі бронежилетів модульних, дві моделі шоломів бойових балістичних повнорозмірних та дві моделі шоломів бойових балістичних з високою обрізкою.

Про це повідомив заступник міністра оборони Денис Шарапов, коментуючи проведені заходи із забезпечення особового складу Сил оборони сучасними та високоякісними засобами індивідуального захисту, пише Рубрика із посиланням на Міноборони.

Він поінформував, що Міністерство оборони та Генеральний штаб Збройних сил України спільно опрацювали зміни до військових стандартів, розробили нормативно-технічну документацію та організували проведення необхідних випробувань.

Шарапова повідомив:

"Наші фахівці провели у військових частинах вісім військових дослідних випробувань та через відповідні нормативні акти поставили на забезпечення ці засоби індивідуального захисту. Хабом, що обʼєднав підрозділи міністерства та Генштабу, швидко опрацював усі бюрократичні моменти, стало Центральне управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України".

"На війні цінним є час, і чим якісніші зразки екіпірування та коротші процедури, тим більше шансів на збереження здоровʼя і життя наших захисників та захисниць", – прокоментував Шарапов.

Також він зазначив, що "це вже дозволило Міноборони розпочати закупівлі сучасних та високоякісних бронежилетів та шоломів, виготовлених відповідно до розробленої оборонним відомством технічної документації.

"Станом на сьогодні проведено процедуру закупівлі, оголошення про яку було оприлюднено в електронній системі закупівель Prozorro, триває підготовка до укладення договорів. Ми зацікавлені у максимальному розширенні кола виробників і постачальників цих засобів індивідуального захисту для наших воїнів", – підкреслив заступник міністра оборони.

Шарапов також повідомив:

"У Міноборони наразі здійснюються заходи щодо постановки на забезпечення у Збройних силах України жіночих бронежилетів, бронежилетів з позитивною плавучістю та бронежилетів полегшених".

Довідка

У Міністерстві оборони створено Акселератор інноваційного розвитку – постійно діючий консультативно-дорадчий орган, покликаний організовувати та реалізовувати проєкти за напрямом науково-технічної діяльності відомства.

Новоутворена структура впроваджуватиме і реалізовуватиме стратегії, програми, проекти і процеси, «прискорюватиме» розвиток інноваційних спроможностей підрозділів Міноборони та Збройних Сил України. Крім того, Акселератор стане майданчиком пошуку сучасних нових зразків озброєння і військової техніки, інформаційно-комунікаційних технологій. Також одним із напрямів його діяльності передбачено удосконалення механізмів забезпечення товарами, роботами, послугами оборонного призначення. Акселератор насамперед спрямований на українських виробників і розробників.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України має намір за підтримки Сполучених Штатів створити сучасний центр підготовки саперів, який готуватиме 500 спеціалістів з гуманітарного розмінування на рік. Також в Україні планують запуск власного виробництва машин для розмінування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: