fbpx
Сьогодні
17:37 05 Чер 2023

Українські військові переходять до наступальних дій на деяких напрямках, - Маляр

English version here

Фото: Ганна Маляр/Facebook

Військові Збройних сил України на деяких напрямках фронту переходять до контрнаступальних дій.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр.

Вона зазначила, що українські військові продовжують оборону, яку почали 24 лютого 2022 року.

"Оборонна операція містить все, в тому числі і контрнаступальні дії. Тому, на деяких напрямках ми переходимо до наступальних дій", – написала вона.

Маляр зауважила, що епіцентром бойових дій залишається Бахмутський напрямок. Там українські бійці рухаються доволі широким фронтом. Вони досягають успіху та займають панівні висоти.

При цьому російські окупанти перебувають в обороні та хочуть утримати позиції.

На півдні противник також перебуває в обороні. Там тривають бої місцевого значення.

Заступниця міністра оборони також зауважила, що окупанти активно запускають інформацію про контрнаступ, оскільки їм потрібно відвернути увагу від поразки на Бахмутському напрямку.

Довідка

Нагадаємо, що українське політичне та військове командування неодноразово заявляло про підготовку наших воїнів до контрнаступу з метою продовження звільнення територій України від російських окупантів.

Спочатку очікувалось, що контрнаступ відбудеться вже навесні. Окрім того припускали, що активні бої все ж можуть продовжитись влітку.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі відзначив, що танки мають забезпечити вогневу міць та силу наших захисників. А також відіграти вирішальну роль у довгоочікуваному контрнаступі.

Тим часом за словами президента Володимира Зеленського, наші воїни вже готові до контрнаступальних дій, однак невідомо, коли саме вони розпочнуться.

Також днями головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відео з українськими військовими, які просять "благословити рішучий наступ".

При цьому Маляр раніше просила українців не обговорювати дії військових, адже "плани люблять тишу". Вона зауважила, що про початок контрнаступальних дій ніхто попереджати не збирається.

Водночас у Міноборони росії заявили про те, що ЗСУ нібито перейшли до "великомасштабного наступу" вранці 4 червня.  У заяві йдеться, що наступ почався на п'яти ділянках фронту на Південно-Донецькому напрямку введенням у бій двох механізованих бригад "зі складу стратегічних резервів ЗСУ за підтримки інших військових частин та підрозділів". Втім ці дані спростували у Генштабі ЗСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: