fbpx
Сьогодні
10:20 13 Чер 2023

Корупція в Укрзалізниці: детективи НАБУ викрили новий епізод на закупівлях у понад 200 мільйонів

Фото: GETTY IMAGES

Новий випадок масштабної корупції в "Укрзалізниці", пов'язаної з закупівлями газу на 206 мільйонів гривень викрили Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Як поінформували детективи, у справі вже повідомили про підозру 4 особам.

Основою схеми став базовий договір закупівлі, до якого підписувались додаткові угоди.

"Це використали співучасники злочину, щоб не проводити відкритих торгів та систематично купувати газ за завищеними цінами. Цінова різниця розподілялась між учасниками оборудки", зазначили в НАБУ.

НАБУ, корупція в Укрзалізниці

Фото: Телеграм / НАБУ

Працівники Бюро підкреслюють, що схема діяла з 2016 по 2020 роки, розслідування антикорупційні органи розпочали у лютому 2020 року.

До кримінальної відповідальності на зараз притягується майже кожен очільник філії "Центр забезпечення виробництва" АТ "Укрзалізниця", який очолював підприємство з 2015 року і донині – загалом це 8 осіб.

Філія здійснює централізовані закупівлі для перевізника.

"НАБУ неодноразово зверталось до уряду з рекомендаціями щодо усунення причин і умов, які сприяють корупції в УЗ. Надані рекомендації залишаються актуальними", – резюмували в Агентстві.

Нагадаємо, що 84% громадян України вважають, що факти про корупцію необхідно оприлюднювати попри війну.

Станом на кінець січня 2022 року Україна поліпшила показники в індексі сприйняття корупції від міжнародної антикорупційної організації Transparency International Ukraine (СРІ).

Як писала Рубрика, 19 квітня на Контрактовій площі Києва відбулося відкриття артоб'єкта, який являє собою дзеркальний куб з лабіринтом, що символізує про важливість боротьби із корупцією в українському суспільстві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: