fbpx
Сьогодні
12:59 11 Чер 2023

Росія, ймовірно, не наважилася б на будь-яку окупацію України, якби ЗСУ мали достатньо "Сапсанів", - Ігнат

Фото: Юрій Бірюков

Якби Україна на озброєнні мала достатню кількість ОТРК "Грім 2" ("Сапсан"), ймовірно, могла б свого часу завадити російській федерації наважитись на окупацію українських земель.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Повітряних сил полковника Юрія Ігната в інтерв'ю "УП".

"Ракетний спис"? Шкода, що ми не створили його раніше. Ми возили по парадах "Грім 2" ("Сапсан"). Це і є той спис, яким можна було "вколоти". Можливо, його навіть не треба було б діставати й замахуватися.

Будь в України достатня кількість оперативно-тактичних комплексів "Грім 2" ("Сапсан"), ми не знаємо, чи Росія наважилася б окупувати Крим та інші території", наголосив полковник.

Як розповів Ігнат, оперативно-тактичний комплекс "Грім 2" ("Сапсан") здатний бити на 300-500 кілометрів.

Він "міг би просто рознести російські аеродроми й завдати нищівних втрат російським військам ще на підступі до наших кордонів".

Речник Повітряних сил також зазначив, що для протиповітряної оборони продовжують залишатися проблемою безпілотники іранського виробництва, які російська армія випускає по Україні.

Як писала Рубрика, на Донеччині, у взаємодії з сусідніми підрозділами Сил оборони, воїни 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша звільнили населений пункт Благодатне.

Довідка

Минулої доби, 10 червня, між українськими Силами оборони та російськими окупантами відбулося 35 бойових зіткнень, наша авіація завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу ворога.

Окрім того, українські Збройні сили ліквідували близько 1000 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу майже 215 700 тисяч вояк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: