fbpx
Сьогодні
11:58 11 Чер 2023

Міноборони: після підриву Каховської дамби окупанти почали перекидати свої війська з Херсонського напрямку

Для того, щоб була можливість російській федерації перемістити свої найбільш боєздатні частини з Херсонського напрямку, агресори підірвали Каховську гідроелектростанцію.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм заступниці міністра оборони Ганни Маляр.

"Тому, стає очевидним мета підриву Каховської ГЕС росіянами.

Так, враховуючи власні втрати та обмеженість в резервах, тим самим розуміючи нездатність стримати український наступ на різних напрямках, командування російських окупаційних військ вирішило "звузити" можливу географію активних дій ЗСУ.

Підрив Каховської ГЕС вочевидь здійснювався з розрахунку не допустити проведення наступу Силами оборони України на Херсонському напрямку та вивільнити необхідні резерви для їх перекидання на Запорізький та Бахмутський напрямки", зазначила представниця оборонного відомства.

Маляр також пояснила, що руйнуванням Каховської ГЕС російська федерація намагається відвернути частину сил та ресурсів Сил оборони України на ліквідацію техногенної катастрофи. Відповідно, тим самим "унеможливити звільнення окупованих територій на лівобережній частині Херсонської області".

Що відомо про контрнаступ українських військових

Відмітимо, що міністерства оборони росії, 5 червня, повідомило, що наші воїни розпочали "широкомасштабний наступ" на декількох ділянках фронту.

Своєю чергою, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголосив, що наступ Збройних сил ще не розпочався, однак він наближається.

Протягом останнього тижня росія систематично поширює фейкову інформацію. Зокрема, мова йде про нібито "великі втрати ЗСУ" та "знищення техніки Заходу". Україна, зі свого боку, спростовує ці недостовірні заяви.

Як відзначила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, ворог таким чином намагається "заповнити ефір", оскільки провалив усі цілі, які ставив на початку повномасштабного вторгнення.

"Як то кажуть, дайте їм можливість захлинутися у своїй брехні. А що стосується роботи Сил оборони – майте терпіння", – зауважила Гуменюк в ефірі телемарафону.

Тим часом за словами президента Володимира Зеленського, наші воїни вже готові до контрнаступальних дій, однак невідомо, коли саме вони розпочнуться.

Також днями головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відео з українськими військовими, які просять "благословити рішучий наступ".

Речник Сил оборони Східного напрямку полковник Сергій Череватий 10 червня повідомив, що українські Сили оборони на Бахмутському напрямку ще просунулися на 1400 метрів.

В ISW вважають, що українські Збройні сили досягли локальних успіхів у Запорізькій області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: