fbpx
Сьогодні
09:19 09 Чер 2023

Нічна атака росіян: на Житомирщині є загиблий і травмовані через падіння уламків ракети

English version here

російські війська в ніч проти 9 червня запустили по Україні до 16 дронів-камікадзе та шість крилатих ракет повітряного базування. Повітряним силам вдалося знищили 10 ударних дронів і 4 крилаті ракети. Через падіння уламків у місті Звягель, що на Житомирщині, є загиблий та троє травмованих.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ та голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Так, у період із 22:00 до 04:00 російські окупанти запускали по Україні ударні дрони Shahed-136/131 і «Ланцет» та крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-55. Били по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури.

Пуски «Шахедів» здійснювали з південного напрямку, крилатих ракет — із району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Українським військовим вдалося знищити цілі в зонах відповідальності повітряних командувань «Схід», «Захід» та «Південь». Крім ударних дронів, ППО вночі збила чотири розвідувальні безпілотники «Орлан-10» і Supercam.

Бунечко розповів, що, за попередніми даними, протиповітряна оборони під час атаки збила над Житомирщиною одну ракету. Через падіння уламків у Звягелі зруйновано один та пошкоджено 12 житлових будинків.

Нагадаємо, ще одну атаку росіяни здійснили ввечері 8 червня — близько 20:00. Тоді вони вдарили із Чорного моря двома ракетами «Калібр» по одному з цивільних об'єктів в Уманському районі, що на Черкащині. Через це постраждали щонайменше семеро людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: