fbpx
Сьогодні
19:59 29 Тра 2023

Парламент звільнив від мита і ПДВ ввезення товарів для виробництва БпЛА: рішення для перемоги

Фото: Ілюстративне

Депутати Верховної Ради у понеділок, 29 травня, ухвалили два закони, які під час воєнного стану скасовують податок на додану вартість і мита для ввезення в Україну товарів для виробництва та ремонту безпілотних літаючих апаратів.

Про це повідомили народні депутати Олексій Гончаренко та Ярослав Железняк.

У чому проблема?

Нині захисники України активно використовують дрони для виявлення та знищення об'єктів російської армії. Однією з найпопулярніших тем на сьогодні є питання забезпечення наших підрозділів БПЛА різного призначення. 

Яке рішення?

Верховна Рада ухвалила законопроєкти № 9275 та № 9276, які звільняють від оподаткування і ввізного мита компоненти для виробництва та ремонту безпілотних систем.

"Це надважливі для фронту рішення. Ми оптимізуємо процеси виробництва і постачання безпілотних систем та посилимо спроможність наших військових знищувати ворога й наближати нашу перемогу", — сказав голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Як це працює?

Законопроєкт № 9275 скасовує сплату ПДВ при ввезенні в Україну комплектуючих для безпілотних систем. Ця норма діятиме до кінця воєнного стану.

Законопроєкт № 9276 тимчасово звільняє від сплати ввізного мита складові для виробництва або ремонту безпілотних систем. Він також буде чинним лише на період дії воєнного стану.

Довідка

Наприкінці грудня на сайті Офісу президента з'явилася петиція, яка вимагає спростити ввезення квадрокоптерів. Станом на 3 січня вона набрала 17 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних. Петиція закликала визнати квадрокоптери винятково товарами цивільного призначення, а також законодавчо — ввізне мито та ПДВ для них на період воєнного стану.

На початку січня уряд спростив ввезення безпілотників, дозволивши це робити після подання в паперовій або електронній формі декларації. Цю декларацію має заповнити людина, яка перевозить товар. Також під час ввезення цих дронів вирішили не вимагати гарантійні листи й не застосовувати нетарифне регулювання.

А у лютому в Україні також схвалили два закони, які під час воєнного стану дозволили ввозити в Україну безпілотники та ще низку товарів для армії без ПДВ і ввізного мита.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: