fbpx
Сьогодні
15:55 08 Чер 2023

Рішення для порятунку: щоб забезпечити ЗСУ рятувальними всюдиходами, UNITED24 та WOG запустили ініціативу "Рятуємо всюди, де наші люди"

English version here

UNITED24 та WOG запустили ініціативу "Рятуємо всюди, де наші люди", щоб забезпечити ЗСУ рятувальними всюдиходами "Богун-2".

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

У ніч на 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС, знищивши одне з найбільших водосховищ України. Це спричинило найбільшу за десятки років екологічну катастрофу в Європі.

Яке рішення?

Мережа АЗК WOG разом із фандрейзинговою платформою UNITED24 запустили проєкт "Рятуємо всюди, де наші люди". Його мета — забезпечити ЗСУ рятувальними всюдиходами "Богун-2", які можуть здійснювати евакуацію з місць, важкодоступних для звичайної евакуаційної техніки. Вартість одного всюдихода — близько 150 000 доларів.

Як це працює?

Долучитися до ініціативи може кожен небайдужий.

Для цього достатньо заправити авто на WOG брендовим пальним Mustang. З кожного придбаного літра компанія перекаже 1 гривню на закупівлю рятувальних всюдиходів.

Також можна задонатити на банку проєкту "Рятуємо всюди, де наші люди". Усі кошти будуть спрямовані на всюдиходи через UNITED24.

"Ця ініціатива мала стартувати в середині червня, та новини з Херсонщини спонукали нас пришвидшити старт. Ми розуміємо, що допомога в порятунку життів наших людей потрібна тут і сьогодні. Ви заправляєте авто пальним Mustang, ми донатимо на рятувальні всюдиходи. Якщо ж ви не водій, але полюбляєте каву, завітайте до нас посмакувати найкавовішу та зробити прямий внесок. Усі кошти будуть передані на закупівлю всюдиходів", — підкреслив Геннадій Карлінський, директор з маркетингу мережі АЗК WOG.

Всюдиходам "Богун" не потрібні дороги. Вони можуть пересуватися по воді та важкопрохідній місцевості: під час паводків, весняного та осіннього розмиття доріг тощо. Це універсальний транспорт для евакуації та порятунку, який обладнаний ношами з системою кріплення до гелікоптера для транспортування постраждалих.

"Учора на Херсонщині вже працювали всюдиходи, які рятували людей після теракту росіян на Каховській ГЕС. Завдяки спільному проєкту з WOG ми сподіваємось зібрати кошти щонайменше на чотири всюдиходи, які зможуть здійснювати евакуацію бездоріжжям, під час повені чи за будь-яких обставин на прифронтових територіях", — зазначає координаторка платформи UNITED24 Ярослава Гресь.

Довідка

Станом на сьогоднішній ранок під водою знаходиться 600 квадратних кілометрів Херсонської області. Евакуація людей із зони катастрофи продовжується.

Так, з небезпечних територій евакуйовано вже 1999 людей, найбільше евакуювали з мікрорайону "Корабел" (м. Херсон).

Також є затоплення у Миколаєві та області. Мова йде про Снігурівську громаду (11 населених) пунктів.

Тим часом у Дніпропетровській області, а саме в Нікопольському районі зупинились два водоканали у зв'язку з критичним падінням рівня води в Каховському водосховищі.

Міндовкілля прогнозує, що вода після підриву росіянами Каховської ГЕС ще буде прибувати, а спад її рівня очікується після 20-х чисел червня.

Сьогодні, 8 червня, до Херсонської області прибув із робочим візитом президент Україн Володимир Зеленський. Він провів координаційну нараду щодо ліквідації наслідків підриву дамби Каховської ГЕС.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: