fbpx
Сьогодні
17:51 08 Чер 2023

Перший у Вінниці: Укрзалізниця відкриє вантажні хаби для бізнесу по всій Україні - рішення для відбудови

Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Укрзалізниця у Вінниці презентувала проєкт першого вантажного хаба для бізнесу, надалі компанія планує запропонувати такі хаби по всій території України.

Про це повідомили у пресслужбі Укрзалізниці, пише Рубрика.

У чому проблема?

Через війну економіка України сильно постраждала. Багато підприємств окупанти зруйнували ракетними атаками та обстрілами, частина бізнесу потрапила під окупацію.

Для того, щоб нашим воїнам допомогти, у країні також повинна працювати економіка. Це стосується особливо середнього бізнесу, який починає оговтуватися та підлаштовуватися під нові реалії.

Яке рішення?

Зазначають, що вантажний хаб у Вінниці – це перспективний майданчик, де можна організувати обробку вантажів різної номенклатури.

Як це працює?

На залізничній станції Вінниця є потужний вантажний двір, який зараз переходить на баланс інтермодального оператора Укрзалізниці ЦТС "Ліски", зазначив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

Зокрема, тут можна зберігати вантажі, перевантажувати з автотранспорту на залізничний та навпаки. Проте в компанії зауважили, що бізнес має сам визначитися, які вантажі будуть у пріоритеті.

Окрім того, зазначений вантажний хаб у Вінниці знаходиться поруч з підприємствами різних галузей промисловості.

Відомо, що надалі аналогічні потужності бізнесу будуть презентовані і в інших регіонах країни.

"Ми продовжуємо вдосконалювати нашу вертикаль вантажних перевезень та пропонувати бізнесу нові послуги та можливості. Маємо надію, що створення цих хабів сприятиме розвитку середнього бізнесу в регіонах нашої країни", – повідомив член правління Укрзалізниці Вячеслав Єрьомін.

Відмітимо, шо Укрзалізниця працює над удосконаленням вантажної вертикалі та виділенням бізнес-одиниць:

  • "УЗ Карго" — вертикаль вантажних перевезень з низкою операторів, що працюють за найвищими світовими стандартами;
  • "Ліски" — інтермодальний оператор Укрзалізниці, лідер у сфері організації залізничних та інтермодальних перевезень транзитних та експортно-імпортних вантажів у контейнерах;
  • "Термінальний оператор" надаватиме послуги обробки вантажів у 21 регіональному підрозділі;
  • "Карго Польща" — повноцінний оператор на європейському ринку, що сполучатиме своєю роботою перевезення Україною та європейськими країнами, оперуючи рухомим складом колії 1435 і 1520, повністю забезпечуючи логістичний процес.

Нагадаємо, у Києві на центральному залізничному вокзалі відкрили безбарʼєрний освітній розважально-спортивний дитячий простір Iron Land.

Як писала Рубрика, "Укрзалізниця" на власних потужностях налагодила випуск низки продукції, яку раніше закуповувала у сторонніх постачальників.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: