fbpx
Сьогодні
Відео 18:11 05 Чер 2023

Зеленський в Києві зустрівся із главою МЗС Британії

English version here

У понеділок, 5 червня, президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся із державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності націй і розвитку Великої Британії Джеймсом Клеверлі.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, пише Рубрика.

Вони обговорили підготовку до саміту НАТО, реалізацію формули миру і відбудову України.

"Під час зустрічі обговорили важливі актуальні питання: очікування України від Вільнюського саміту НАТО, просування української формули миру та підготовки Глобального саміту з її реалізації, Лондонську міжнародну конференцію з відбудови України", – зазначив Зеленський.

Він також висловив вдячність за підтримку, яку Велика Британія надавала і продовжує надавати Україні.

Водночас Президент нагадав, що за останні тижні відбулися переговори з Прем'єр-міністром Великої Британії, був прямий діалог і досягнуті "дуже важливі домовленості".

Довідка

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 1 червня під час візиту в Молдову провів зустріч із Прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та провів переговори з лідерами країн-партнерів. Зокрема, було порушено питання створення коаліції бойових літаків.

Також Рубрика писала, що 24 травня міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся в столиці України з британським колегою Беном Воллесом, який перебуває з робочим візитом, та обговорив низку важливих безпекових питань. Зокрема, поставки в Україну далекобійного озброєння, а також перспективу членства в НАТО.

Рубрика:
Київ Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: