fbpx
Сьогодні
12:59 03 Чер 2023

В Україні та Польщі запускають освітню програму для жінок-переселенок: навіщо це рішення

English version here

В Україні та Польщі ООН Жінки та Impact Force запускають освітню програму для жінок-переселенок.

Про це пише НВ.

У чому проблема?

"Повномасштабне вторгнення вплинуло на демографічні показники в Україні — мільйони українців були змушені покинути свої домівки. Більшість із них — жінки та діти. Українки продовжують створювати бізнеси та займати лідерські позиції. З початку 2023 року кожен другий бізнес в Україні відкривають жінки, як свідчить аналіз сервісу Опендатабот", – відзначає Валерія Іонан, заступниця Міністра цифрової трансформації з питань Євроінтеграції.

Жінки відіграватимуть надважливу роль у майбутньому відновленні України, впроваджуючи інновації та забезпечуючи економічне зростання відповідно до глобальних цілей сталого розвитку ООН.

Їхній внесок буде ще більш значущим, якщо їм надаватимуться належні інструменти для розвитку власних підприємств та розбудови імпакт-економіки. Освітні проєкти та програми в цьому контексті є ключовим фактором успіху.

Яке рішення?

Програма дозволить розвинути підприємницькі навички, фінансову безпеку й цифрову грамотність. Творці проєкту зазначають, що це має допомогти жінкам знайти нову роботу або розпочати власний бізнес.

"Міністерство цифрової трансформації підтримує проєкти, які дозволяють жінкам опановувати цифрові навички та знаходити можливості для розвитку підприємництва. Нова програма від ООН та Impact Force — це ще один спосіб допомогти майбутнім і вже активним підприємцям навчатися та покращувати показники свого бізнесу для зміцнення економіки держави", наголосила Іонан.

Як це працює?

Завдяки набутим знанням та навичкам у підприємництві та цифрових технологіях жінки зможуть розпочати власні бізнеси, знайти роботу або розширити свої професійні можливості.

До програми, яка розрахована на пів року, будуть залучені знані експерти з України та Європи, що проводитимуть освітні лекції, надаватимуть менторську підтримку та консультації.

В програмі братимуть участь 80 відібраних кандидаток.

ООН Жінки та Impact Force запускають освітню програму для жінок-переселенок в Україні та Польщі

Фото: Пресслужба

Основна частина навчання складатиметься з 10 модулів і проходитиме онлайн, серед них:

  • основи діджитал маркетингу та брендингу,
  • просування бізнесу завдяки цифровим інструментам,
  • продажі,
  • маркетинг у соціальних мережах тощо.

Також в рамках програми жінки дізнаються, як розробити бізнес-стратегії та інтегрувати стійку модель соціально відповідального бізнесу. Учасниці матимуть супровід менторів та можливість прослухати кейси від найвидатніших українських бізнес-лідерів.

Навчальний контент програми буде доданий на онлайн портал Дія.Бізнес для вільного доступу максимально широкої аудиторії, демократизуючи доступ українців до знань та цифрових технологій.

Як писала Рубрика, Мінцифри презентувало платформу "Дія.Освіта", де можна безкоштовно почати опановувати нову професію. Навчання проходить у форматі онлайн-серіалів, подкастів, вебінарів і гайдів. У "Дія.Освіта" також є онлайн-симулятори, які імітують робочі ситуації.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: