fbpx
Сьогодні
10:24 03 Чер 2023

Канада й Польща заявили про спільну підтримку України у протистоянні російській агресії

English version here

Фото: Канцелярія прем’єра Польщі

Канада та Польща домовились підтримати Україну на шляху євроатлантичної інтеграції, а також забезпечувати її фінансовою, гуманітарною, військовою та дипломатичною допомогою.

Про це мова йде у спільній заяві прем'єр-міністрів двох країн, яку поширив офіс глави уряду Канади.

"Ми об'єднані рішучістю забезпечувати Україну фінансовою, гуманітарною, військовою та дипломатичною допомогою протягом усього необхідного часу. Україна повинна мати змогу захистити себе від російської невиправданої агресивної війни", підкреслюють у заяві.

Водночас Джастін Трюдо й Матеуш Моравецький закликали росію "повністю й безумовно" вивести свої війська й техніку з усієї міжнародно визнаної території України.

"Росія мусить бути притягненою до відповідальності за злочини, вчинені в Україні", – наголосили прем'єр-міністри.

Очільники двох урядів також закликали Білорусь відмовитися від співучасті в російській агресії, яка відверто порушує міжнародне право.

Окрім цього Трюдо й Моравецький зобов'язалися активно підтримувати трансатлантичні прагнення України, яка є "невіддільною частиною євроатлантичної спільноти".

Також про переговори на користь України написав Матеуш Моравецький у твіттер.

Нагадаємо, що Канада готова посилити військову підтримку України та взяти участь у навчанні українських пілотів на сучасних літаках.

Своєю чергою Польща вже визначила графік підготовки українських пілотів на літаках F-16, проте Варшава не передаватиме свої винищувачі Києву, оскільки має їх замало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: