fbpx
Сьогодні
22:50 03 Чер 2023

Байден підписав закон про підвищення ліміту держборгу США

Фото: Official White House Photo by Lawrence Jackson

Глава Білого дому затвердив закон, ухвалений цього тижня американським Конгресом, який підвищує ліміти державного боргу та дозволяє країні уникнути дефолту.

Відповідне повідомлення оприлюднено на офіційному сайті Білого дому.

"У суботу, 3 червня 2023 року, президент підписав закон H.R.3746, "Про фіскальну відповідальність – 2023", – зазначається в документі.

При цьому уточнюється, що дія ліміту державного боргу відкладається до 1 січня 2025 року.

У Білому домі подякували керівництву обох партій в Конгресі США за взаємодію, яка дозволила досягти компромісного рішення та прийняти відповідний закон.

Довідка

Раніше міністерство фінансів США попереджало, що федеральному уряду може не вистачити грошей для покриття всіх своїх зобов'язань вже першого червня, тобто через тиждень.

Проте 25 травня мінфін оголосив про плани продажу боргу на суму 119 мільярдів доларів, термін погашення якого настане першого червня – натяк на те, що ця дата не є залізобетонним дедлайном й настанням дефолту.

Експерт інвестиційного банку Goldman Sachs Алек Філліпс заявив, що влада США має час до восьмого або дев'ятого червня – за його словами, ці дати, найімовірніше, будуть останніми днями, коли реально залишиться можливість уникнути дефолту.

26 травня стало відомо, що Білий дім та партія Республіканців наближаються до угоди про підвищення стелі державного боргу та обмеження федеральних витрат на два роки.

У 31 травня Палата представників, а в 1 червня Сенат американського Конгресу ухвалили законопроєкт про підвищення ліміту держборгу після чотирьох місяців дебатів.

Новий крок дасть змогу уникнути дефолту економіки США.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: