fbpx
Сьогодні
14:23 01 Чер 2023

На нічну атаку по українській столиці рф витратила до 17 млн доларів, - ЗМІ

English version here

російська федерація витратила до 17 мільйонів доларів на сьогоднішню нічну ракетну атаку на Київ, внаслідок якої троє мирних людей загинули.

Про це пише Рубрика, з посиланням на медійний майданчик Сил оборони Military Media Center, створений на базі Міноборони.

росія випустила по Києву 7 балістичних ракет "Іскандер-М" та 3 крилаті ракети "Іскандер-К" – усі збиті українською ППО. Одна ракета "Іскандер-М", за інформацією ЗМІ, коштує до 2 млн доларів США, вартість ракети "Іскандер-К" складає до 1 млн доларів США.

Таким чином, російські окупанти лише на одну нічну атаку на столицю витратили до 17 млн доларів.

У червні 2022 року видання Forbes оцінило вартість однієї ракети "Іскандер" у 3 млн доларів.

Довідка

Вночі ворог застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури столиці та Київської області. Силами та засобами Повітряних Сил 10 з 10 ракет були знищені. Внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

Ще 10 людей, зокрема одна дитина, отримали поранення.

Варто зазначити, що за словами полковника, спікера Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната, використовуючи саме цей тип ракет, ворог хоче скористатися ефектом несподіванки, адже щоб сховатися від обстрілу "Іскандерами", є лише кілька хвилин.

Явне тому підтвердження – загибель трьох людей у Деснянському районі, які не встигли сховатись, оскільки укриття виявилося закритим.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: