fbpx
Сьогодні
16:25 31 Тра 2023

Справжній друг України: Зеленський привітав новообраного президента Латвії Рінкевичса

English version here

Фото: Instagram Зеленський

Президент України Володимир Зеленський привітав колишнього міністра закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичса із обранням Главою прибалтійської країни.

Про це пише Рубрика, посилаючись на повідомлення українського лідера.

"Щирі вітання справжньому другові України Едгарсу Рінкевичсу з обранням президентом Латвійської Республіки. Налаштований на продовження тісної й партнерської співпраці України та Латвії на благо наших народів, заради спільної перемоги цінностей свободи та демократії, миру для України та Європи", зазначив Зеленський.

Президент також висловив вдячність колишньому президенту Латвії.

"Висловлюю щиру подяку Егілсу Левітсу за віддану підтримку України перед лицем повномасштабної агресії РФ", – написав Глава держави.

Зеленський також наголосив, що високо цінує сміливі візити Левітса до України під час повномасштабної російської агресії.

Окрім того, український лідер згадав про наполегливість зусиль колишнього президента Латвії із консолідації світової спільноти для притягнення агресора до відповідальності, а також дієву підтримку членства України в ЄС і НАТО.

Як повідомляла Рубрика, 31 травня депутати Сейму Латвії обрали президентом багаторічного голову МЗС Едгара Рінкевичса, висунутого прем'єрською партією "Нова Єдність".

Зазначимо, що Рінкевичс підтримує Україну та виступає за введення нових санкцій проти росії та надання нашій державі озброєння.

Довідка

Латвія активно допомагає Україні у боротьбі з російським агресором. Військова допомога Україні з боку Латвії вже досягла 1% її ВВП й перевищила 300 мільйонів євро.

Окрім цього, 21 квітня, на засіданні Контактної групи з питань оборони України міністерка оборони Латвії Інара Мурнієце оголосила про рішення передати Україні всі наявні в латвійської сторони переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger.

До того ж, Латвія надала кошти для відновлення семи будинків у селі Ягідному на Чернігівщині, де був "підвал смерті".

А ще Латвія виділить 2 млн євро на відновлення Чернігова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: