fbpx
Сьогодні
15:16 08 Бер 2023

Рішення для перемоги: перші вісім конфіскованих у п'яних водіїв автомобілів Латвія передала Україні

English version here

Фото: Ілюстративне

Латвійський уряд ухвалив безоплатно передати вісім авто, конфіскованих у п'яних водіїв, Збройним силам України, Вінницькій регіональній клінічній лікарні та територіальному медоб'єднанню Куп'янської ради.

Про це повідомляє Delfi.

У чому проблема?

Унаслідок повномасштабної війни Україні не вистачає автомобілів як для ЗСУ, так і для критичної інфраструктури.

Особливо для тих регіонів, де відбуваются бойові дії та населені пункти весь час потерпають від обстрілів російської армії.

Яке рішення?

16 лютого парламент Латвії схвалив поправки до закону про підтримку цивільного населення України. Вони передбачають можливість безоплатно передати транспортні засоби, що належать державі, у власність уряду України.

Повідомляють, що відповідно до закону, конфісковані транспортні засоби можуть бути безоплатно передані уряду України для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаної з війною, та підтримки українського суспільства.

Як це працює?

Як зазначили у виданні, міністр фінансів Латвії Арвіл Ашераденс зауважив, що від появи ідеї до втілення пройшло лише трохи більше як місяць.

До процесу активно приєдналися Служба державних доходів, уряд, комісія Сейму з оборони, внутрішніх справ та боротьби з корупцією, а депутати одноголосно підтримали поправки до закону щодо підтримки цивільного населення України.

Передача автомобілів "є дуже гарною новиною для п'яти армійських частин та трьох медичних установ", зауважив Рейніс Познякс.

Він є представником товариства Agendum та засновником "Твіттер-конвою", які займаються підбором та транспортуванням машин в Україну.

У виданні наголосили, що Agendum забезпечить доставку автомобілів в Україну та передачу їх державним установам.

Рубрика:
Авто Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: