fbpx
Сьогодні
18:43 16 Бер 2023

Прем’єр Латвії наголосив, що сусідам росії треба будувати нові економічні зв’язки без рф

Країни Європи, які межують з російською федерацією, мають усвідомити, що економічна співпраця з росією зупинилася надовго. Тому пора вибудувати систему нових економічних зв'язків, які змінять економічне обличчя цієї частини Європи.

Про це заявив прем'єр-міністр Латвії Кріш'янам Каріньш на спільному з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

Глава латвійського уряду зауважив, що наразі не всі в Європі зрозуміли, що спільна європейська економіка змінилася докорінно і безповоротно, тому що співпраця з росією зупинилася не на період війни, а надовго в осяжному майбутньому.

"Це означає, що всі ми, хто має росію як сусіда – я маю на увазі Фінляндію, Естонію, Латвію, Литву, Польщу, Україну, Молдову, Румунію, Болгарію – маємо розуміти, що настав час нової кооперації і нових економічних зв'язків, які змінять економічне обличчя нашої частини Європи. Таким чином формується нова вісь з півночі на південь. Це буде вісь логістики, нових капіталовкладень, нової економічної співпраці, і в такий спосіб ми зможемо компенсувати ті втрати, які ми всі маємо від того що змінилися напрями нашої економічної діяльності і зовнішньої торгівлі", – сказав Каріньш.

Довідка

Президент Латвії Егілс Левітс на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Львові заявив, що у латвійському бюджеті на 2023 рік передбачено кошти на допомогу Чернігівській області, яка постраждала внаслідок російської агресії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: