fbpx
Сьогодні
09:30 30 Тра 2023

Британська розвідка вважає, що росія приховує значну частину своїх військових витрат

кремль напевно чинить тиск на бюджет російської федерації, він засекретив значну частину своїх військових витрат.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як наголошується у зведенні, 25 травня Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем миру (SIPRI) повідомив, що військові витрати росії зросли на 9,2% у 2022 році до 86,4 млрд доларів. За оцінкою SIPRI, це становить 4,1% валового внутрішнього продукту (ВВП) росії.

Тим часом, за даними британської розвідки, справжні військові витрати російської федерації є вкрай невизначеними через ширше використання засекречених статей бюджету, особливо з лютого 2022 року, та відсутність прозорості.

"Росія лише нещодавно відновила публікацію зведених даних про витрати після того, як призупинила їх у травні 2022 року. Майже, напевно, військові витрати залишаються підвищеними, і це чинить тиск на російські державні фінанси", – зазначають у Міноборони Британії.

Довідка

Нагадаємо, британська розвідка також вважає, що росія все більше наближається до СРСР: людей хочуть примусити працювати безкоштовно для потреб війни.

Як зазначають аналітики, останніми тижнями тон публічних дебатів у росії перейшов від звичайного покарання тих, хто критикує "спеціальну військову операцію" (війну росії проти України – ред.), до зобов'язання активно жертвувати на підтримку військових зусиль.

Російські медіа бізнес-групи, які підтримуються державою, звернулися до Міністерства економіки з проханням дозволити шестиденний робочий тиждень для працівників з огляду на економічні потреби війни. Очевидно, без додаткової оплати, вважає британська розвідка.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: