fbpx
Сьогодні
11:59 27 Тра 2023

У розвідці Британії вважають, що сили "Вагнера" відходять з позицій навколо Бахмута на Донеччині

З деяких своїх позицій навколо міста Бахмут Донецької області сили приватної військової групи "Вагнера", ймовірно, почали відходити.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії.

Як нагадують британські аналітики, 25 травня 2023 року власник "Вагнера" Євгеній Пригожин заявив, що виведення його сил з Бахмута розпочалося і що передача позицій Міністерству оборони Росії триватиме до 1 червня.

Як писала Рубрика, своєю чергою заступниця міністра оборони України Ганна Маляр також підтвердила ротацію сил Вагнера на околицях міста.

Станом на 24 травня сили так званої "Донецької народної республіки", ймовірно, увійшли в місто, щоб розпочати операції із зачистки.

Протягом останніх тижнів підрозділи 31-ї бригади повітряно-десантних військ росії, ймовірно, перемістилися з району Сватове-Кремінна для посилення флангів Бахмута.

Нагадаємо, що станом на 16 травня 2023 року українські війська зайняли 20 квадратних кілометрів на флангах Бахмута.

Ротація сил "Вагнера", ймовірно, продовжиться контрольованими етапами, щоб запобігти колапсу в районах навколо Бахмута.

"Незважаючи на тривалу ворожнечу пригожина з Міністерством оборони росії, сили "Вагнера", ймовірно, будуть використані для подальших наступальних операцій на Донбасі після відновлення", наголосили в огляді.

Раніше розвідка Британії відзначила зростання кількості парамілітарних угрупувань у рф, які не входять до лав збройних сил країни.

Також ми писали, зі слів Секретаря РНБО Олексія Данілова, після донецького Бахмута вагнерівці перегруповуються у трьох точках.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: