fbpx
Сьогодні
11:50 27 Тра 2023

Зіркою благодійного вечора у Каннах став український захисник, який втратив ноги на війні

Фото: Instagram indposhiv_official

Боєць батальйону "Карпатська Січ" уродженець Рівного Олександр Будько із позивним "Терен", який отримав тяжке поранення під час визволення Харківської області, став обличчям бренду Indposhiv та побував на Каннському кінофестивалі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Instagram бренду.

"Боєць батальйону "Карпатська Січ" Олександр Будько з позивним "Терен" — справжній герой нашого часу. Його характер і патріотичний дух не може зламати навіть війна", — написав мер Рівного Олександр Третяк.

Як зазначають, Олександр Будько став зіркою благодійного вечора, що відбувся у межах 76-го Каннського кінофестивалю.

Костюм для нього створив український бренд Indposhiv. Той самий, що раніше створював знамениту вишиванку з танками для президента Володимира Зеленського.

Повідомляють, що 26-річний Олександр Будько під час контрнаступу на Харківщині втратив дві ноги.

До війни він навчався на графічного дизайнера і працював баристою у кав'ярні у Києві. Вранці 24 лютого він шукав нагоди потрапити на фронт, а вже через пів року став командиром взводу 49-го окремого стрілецького батальйону "Карпатська Січ" із позивним "Терен".

Тяжке поранення Будько отримав під час обстрілу. Першу ампутацію йому провели у селі Барвінкове, потім перевезли до Харкова, Полтави, а потім і до Києва.

Боєць став на протези після трьох місяців відновлення.

Подав заявку до Revived Soldiers Ukraine, які ще з 2014 року допомагають нашим військовим. Через кілька місяців Олександр поїхав до США. Там йому зробили три пари протезів, у тому числі для бігу та занять кросфітом.

Зараз Олександр жартує, що має шість ніг "як у павука".

У своєму Instagram чоловік розповідає про військові будні та пише книгу — військову біографію під назвою "Історія впертого чоловіка".

Зазначають, що на благодійному вечорі в Каннах вдалося зібрати 55 тисяч євро, які підуть на закупівлю евакуаційних машин та на розвиток військової медицини.

Нагадаємо, раніше на Каннському кінофестивалі блогер з України Ілона Чорнобай влаштувала перформанс на червоній доріжці. Вона вийшла у сукні кольорів українського прапора та облила себе бутафорською кров'ю.

"На червоній доріжці 76-го Каннського Кінофестивалю, я вийшла в сукні кольорів нашого прапору і вилила на себе червону фарбу. Я використала свій шанс і цим вчинком нагадала, що відбувається в Україні!!!… Я дуже Рада, що мій вчинок розлетівся по всіх світових ЗМІ! Люди не повинні забувати про нас!" — зазначила активістка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: