fbpx
Сьогодні
09:03 27 Тра 2023

Рішення для перемоги: вже рік успішно лікує поранених військових перша в Україні сучасна барокамера

Фото: Тарас Грень / АрміяInform

Першу в Україні сучасну барокамеру виробництва Сполучених Штатів Америки ще на початку минулого року отримали медики одного з військових лікувальних закладів, замінивши застарілі зразки часів срср.

Про це пише Рубрика, посилаючись на АрміюInform.

У чому проблема? 

Під час бойових зіткнень з російськими загарбниками чи через ворожі масовані обстріли українські військові отримують важкі поранення та психологічні розлади, на лікування яких йде багато часу.

Яке рішення?

Медики одного з військових лікувальних закладів отримали американську сучасну барокамеру.

Для того, щоб установити "американку", військовим медикам довелося розібрати вікна й викликати спеціальний кран. Оскільки підійняти до відділення цей апарат ліфтом було неможливо.

Проте така морока вартувала цього рішення. Навіть недосвідченій у лікувальних таємницях людині стає очевидною різниця між радянським і сучасним зразком барокамери.

Варто зауважити, що всі процедури для наших захисників абсолютно безоплатні.

Як це працює?

"Лікування за допомогою цієї барокамери значно пришвидшує загоєння важких поранень", розповіла медична сестра відділення гіпербаричної оксигенації та реанімації Марія Терлецька.

"Гіпербарична оксигенація при комплексному лікуванні різноманітних поранень дає просто разючі результати", додала вона.

Барокамера для лікування військових

Фото: Тарас Грень / АрміяInform

Своєю чергою технік барокамер Орест Давидяк наголосив: "Ця камера не лише красива й економна. Вона більш містка. І це дає нам змогу проводити лікування важкопоранених воїнів, які мають на собі різноманітні металеві конструкції".

Як розповів спеціаліст, ця барокамера дозволяє лікувати й тих пацієнтів, які після бойових і психологічних травм мають страх перед закритими невеликими приміщеннями.

Також камера містить зручну постіль, яку можна пристосувати під зріст і вагу кожної людини.

Контроль за процесом зміни тиску відбувається за допомогою сучасних електронних датчиків. Також у самій капсулі камери можна виставити комфортну для пацієнта температуру, чого просто не було в радянських зразках.

Барокамера для лікування військових

Радянський прилад (праворуч). Фото: Тарас Грень / АрміяInform

Майже за рік часу в цій барокамері лікувалося чимало військовослужбовців.

Довідка

Барокамера – це герметична капсула, в якій знаходяться прозорі віконця. У барокамері пацієнту потрібно всього лише лежати і вдихати збагачене киснем повітря.

У капсулі знаходяться датчики, здатні визначати тиск і рівень кисню. Їх показники контролює і регулює лікар або медична сестра, вони повинні перебувати у пацієнта протягом усього сеансу проведення гіпербаричної оксигенації.

У барокамері створюються особливі умови, які відповідають занурення приблизно на п'ять метрів нижче рівня моря. За такої процедури кров насичується киснем набагато сильніше, ніж при звичайному диханні.

Організм при такій процедурі запускає регенеративні процеси в усіх тканинах – в нервових, м'язових, кісткових, хрящових і ін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: