fbpx
Сьогодні
Відео 21:23 26 Тра 2023

У Британії, щоб позбутися муралу Бенксі на своєму будинку, подружжя витратило $250 тисяч

В Англії для подружжя Гаррі та Гокіан Куттс із прибережного міста Лоустофт життя в будинку з популярним твором мистецтва вуличного художника Бенксі виявилося "кошмаром наяву". Вони заплатили чверть мільйона доларів за те, щоб прибрати мурал зі стіни свого будинку.

Як інформує Рубрика, про це пишуть The Times та Artnet.

Бенксі створив свій стінопис із зображенням гігантської чайки на схилі будинку в Лоустофті у 2021 році в межах серії робіт Great British Spraycation.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Banksy (@banksy)

Спершу життя у будинку зі стінописом Бенксі було для подружжя Куттс "неймовірним", а робота таємничого вуличного художника підвищила вартість майна. Але водночас спричинила власникам низку проблем.

Міська рада Лоустофта, прагнучи захистити нову туристичну пам'ятку, повідомила Куттсів, що може видати наказ про збереження роботи, але їм доведеться підтримувати її зі щорічними витратами у 40 000 фунтів стерлінгів (49 тисяч доларів, або 1,8 млн грн).

Шанувальники мистецтва почали шикуватися в чергу, щоб побачити мурал. Але знаходилися також вандали, які намагалися зафарбувати стінопис чи відколоти його частину, щоб продати у Facebook. Тож подружжю довелося за власний кошт найняти охоронця, щоб уночі стежити за муралом.

"Я не впевнений, що Бенксі усвідомлює непередбачені наслідки для власників будинків2, — зазначив Куттс.

Єдиним шансом забути про ці проблеми для Куттсів було позбутися самого муралу. Для цього стіну з малюнком укріпили 12 шарами смоли, скловолокна та п'ятьма тоннами сталі, перш ніж кран зняв її цілим шматком.

Операція з вилучення 22-тонного твору мистецтва коштувала подружжю 200 тисяч фунтів стерлінгів, або майже 250 тисяч доларів. Тепер Куттси сподіваються продати стінопис, щоб покрити витрати, і замінити його копією.

Міська рада визнала, що подружжя має право вилучити роботу зі своєї власності, а "твори Бенксі за своєю природою не завжди можуть бути постійними".

Місцевий артдилер Джон Брандлер хотів зберегти фреску в художній галереї чи музеї: "Бенксі зробив місту найдивовижніший подарунок. [Сума] має бути семизначною".

Нагадаємо, Бенксі зізнався, що це дійсно він створив сім муралів у різних місцях України та Києві.

Він відвідав Бородянку, що на Київщині.

Також Рубрика повідомляла, що графіті Бенксі на Київщині закрили захисним склом.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: