fbpx
Сьогодні
12:54 24 Тра 2023

Ватажок вагнерівців несподівано заявив, що ЗСУ є найсильнішими серед армій світу

Керівник вагнерівців євген пригожин назвав українську армію однією з найсильніших у світі, проте першою армією, на його думку, є пвк "вагнер".

Про це пригожин сказав в інтерв'ю прокремлевскому політтехнологу Константину Долгову.

Ватажок приватної військової компанії визнав, що Україна замість демілітаризації з боку російської "сво" отримала навпаки, повну мілітаризацію.

"Щодо демілітаризації… Якщо вони мали на початку спецоперації умовних 500 танків, – тепер в них 5 000 танків. Якщо у них воювати вміло 20 тисяч людей, нині вміє воювати 400 тисяч. Як ми її демілітаризували? Виходить, що навпаки – ми її хрін знає як мілітаризували", зазначив він.

Також пригожин повідав, що не знайшов нацистів на українській землі, проте через російську агресію Україну тепер знають як сильну націю. І про неї стало відомо всьому світу.

"Спецоперація робилася задля денацифікації також. Українці були просто колишньою республікою СРСР. У них була українська мова, і всі до неї із повагою ставилися, у тому числі в СРСР.

Таким чином, щодо денацифікації… Ми зробили Україну нацією, відомою всім у всьому світі. Україна стала країною, яку знають абсолютно скрізь. Це як греки у часи процвітання Греції. Ми легітимізували Україну", підкреслив колишній кухар путіна.

Окрім того, пригожин назвав українську армією однією з найсильніших у світі. Водночас на його думку, першою армією у світі є "Вагнер".

"Ми воювали у багатьох місцях, багато з ким. Ми знаємо, як воюють американці, французи, трусливі війська ООН, африканські племена. Сьогодні ПВК "Вагнер" – краща армія у світі.

Ми перемагали завжди й всіх. Але за нею… Я думаю, що українці сьогодні – одна з найсильніших армій. В них високий рівень організації, підготовки, озброєння, розвідки.

Вони працюють на радянському та натовському однаково успішно. Вони абсолютно філософськи ставляться до втрат, яких вони зазнають. У них все йде на досягнення верховної цілі, як у нас під час Другої світової. Але більш технологічно і чітко", підкреслив він.

Також очільник ПВК "Вагнер" заявив, що "слухається путіна", а міністра оборони рф Сергія Шойгу треба "на мило".

"Якщо система побудована на тому, що треба вилизувати дупу, то ПВК Вагнера це робити не буде. Основна проблема в Шойгу і Герасимові. Це дві людини, які своїм рішенням блокували нам усе, попри заяву президента про те, що снаряди є.

Якщо сьогодні Мізінцев стає міністром оборони, а Суровікін – начальником Генштабу, то це була б нормальна структура. Моє політичне кредо: батьківщину люблю, Путіна слухаюся, Шойгу на мило, воювати будемо далі", резюмував пригожин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: