fbpx
Сьогодні
11:22 21 Тра 2023

В ISW впевнені, що найманці пвк "вагнер" не зможуть вийти з Бахмута без втрат

English version here

Фото: kanaldom.tv

У місті-фортеці Бахмуті Донецької області вагнерівці не зможуть відійти без втрат через успішні контратаки ЗСУ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики також вважають, що найманці в процесі відходу заважатимуть підрозділам міноборони рф щодо підготовки до запланованого українського контрнаступу.

За їхніми оцінками, ПВК "Вагнер" навряд чи зможе організувати належну оборону або закріпити нещодавні успіхи в Бахмуті, достатні для запобігання українським контратакам.

Наголошують, що українські військові перебувають у Хромовому та Іванівському, а також ведуть бої з окупантами у Бахмуті та його околицях. Українська артилерія також вражає російські сили в Бахмуті та його околицях.

"Підрозділи "Вагнера" продемонстрували погану координацію з російськими військами та російським військовим командуванням, що може завадити проведенню ротації. Малоймовірно, що російське військове командування збере достатньо сил, щоб змінити бойовиків у Бахмуті та утримати свої фланги без передислокації російських військ з інших районів", підкреслили в ISW.

Що відбувається у Бахмуті

Нагадаємо, що напередодні очільник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оголосив, що його найманці начебто повністю контролюють Бахмут.

Нагадаємо, що за даними британської розвідки, за останні чотири дні російська федерація перекинула для посилення Бахмутського напрямку декілька батальйонів окупантів. Такі кроки рф можуть свідчити про намагання заявити хоч про якийсь успіх на фронті.

У ГУР Міноборони України пояснили, що перекидання ворогом резервів під Бахмут свідчить про провал їхніх наступальних дій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: