fbpx
Сьогодні
22:42 24 Тра 2023

Померла одна з найвідоміших співачок у світі - Тіна Тернер

Одна з найвідоміших співачок у світі, ікона 1980-х років та королева рок-н-ролу Тіна Тернер померла у віці 83 років після тривалої хвороби.

Про це у заяві 24 травня ввечері сказав представник співачки.

"Тіна Тернер, "королева рок-н-ролу" мирно померла сьогодні у віці 83 років після тривалої хвороби у своєму будинку. З нею світ втрачає легенду музики та приклад для наслідування", – зазначив він.

Протягом останніх років у Тіни Тернер були проблеми зі здоров'ям.

У 2016 році їй діагностували рак кишківника, а у 2017 році їй пересадили нирку.

Довідка

Тіна Тернер культивувала роль темношкірих жінок у рок-н-ролі, визначивши цю епоху музики настільки, що Мік Джаггер зізнався, що черпав натхнення з її яскравих, енергійних живих виступів.

Після двох десятиліть роботи зі своїм чоловіком Айком Тернером вона пішла у вільне плавання та стала однією з головник попікон 1980-х.

Хроніка її життя була описана в трьох мемуарах, байопіку, мюзиклі, а у 2021 році — у відомому документальному фільмі "Тіна".

Тіна Тернер, яку називають королевою рок-н-ролу, славилася своїми відвертими та енергійними виступами на сцені та хрипким, потужним вокалом.

Вона отримала вісім премій "Греммі" та була введена до Зали слави рок-н-ролу у 2021 році як сольна виконавиця. Зал слави зазначив, що вона "розширила колись обмежену ідею про те, як темношкіра жінка може підкорити сцену і бути водночас потужною та багатовимірною істотою".

Тіна вплинула та надихнула багатьох сучасних виконавиць, зокрема, Бейонсе, Джанет Джексон, Жанель Моне та Ріанну.

Нагадаємо, гурт Imagine Dragons випустив короткометражний фільм на пісню "Crushed" для підтримки збору коштів через UNITED24.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: